Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Πολίτικα γεμιστά

Πεντανόστιμη η συνταγή της ημέρας. Ετοιμάζουμε πολίτικα γεμιστά που θα γεμίσουν αρώματα το σπίτι σας και χρώματα το πιάτο σας.

Η συνταγή της ημέρας: Πολίτικα γεμιστά, ένα φαγητό που αξίζει να ετοιμάσετε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας: Υλικά συνταγής: 6 πιπεριές για γέμισμα, 6 ντομάτες ώριμες, 250-300γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα (υπολογίζουμε 2 κ.σ. ρύζι για κάθε μέτριου μεγέθους πιπεριά), 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 1 φλιτζ. χυμό ντομάτας, 1 φλιτζ. ελαιόλαδο, ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο, 3 κ.σ. κουκουνάρι, 4 κ.σ. σταφίδες, αλάτι και πιπέρι.

Πολίτικα γεμιστά: Διαδικασία συνταγής

  • Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις πλένουμε εξωτερικά, κόβουμε ένα οριζόντιο κομμάτι από την πάνω πλευρά τους και αφαιρούμε τα σπόρια.
  • Καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις πλένουμε εξωτερικά, κόβουμε ένα οριζόντιο κομμάτι από την κάτω πλευρά τους και αδειάζουμε τη σάρκα τους με κουταλάκι.
  • Την σάρκα τους την κρατάμε και την περνάμε από μπλέντερ.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κουκουνάρι για 4 περίπου λεπτά.
  • Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι προσθέτουμε τις σάρκες από τις ντομάτες, τις σταφίδες και τα μπαχαρικά.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Πλένουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει και προσθέτουμε και τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
  • Σιγοβράζουμε τη φάρσα για 5 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές (όχι μέχρι πάνω, γιατί το ρύζι διογκώνεται κατά το ψήσιμο) και τις βάζουμε σε ταψί.
  • Αλατίζουμε από πάνω και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το 1 φλιτζ. ντομάτα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Βάζουμε λίγο νεράκι στο ταψί και το τοποθετούμε στο φούρνο.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 °C και ψήνουμε για περίπου 1 ½ ώρα.
  • Σερβίρουμε ζεστά αλλά και κρύα.

Πηγή: cooklos.gr