Η συνταγή της ημέρας: Φασόλια σαλάτα λεμονάτη
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας:
Υλικά συνταγής
250γρ. φασόλια
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
½ πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
½ φλιτζ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι (ο χυμός του)
1 κ.γ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ αφού πρώτα τα πλύνουμε καλά. Την επόμενη μέρα τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε μεγάλο μπόλ που θα χωρέσει και τα φασόλια. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με την μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφού κρυώσουν λίγο τα φασόλια τα ανακατεύουμε με τα λαχανικά, τον μαϊντανό και τη σως. Σερβίρουμε την σαλάτα μας χλιαρή ή κρύα.
Πηγή: cooklos.gr