Το διάσημο λιβανέζικο ταμπουλέ, είναι γνωστό για την περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά αλλά και ως μια σαλάτα υγιεινής διατροφής. Αυτή είναι η συνταγή της ημέρας.
- ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
-½ φλιτζ. πλιγούρι
-2 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-½ φλιτζ. δυόσμο , φύλλα ψιλ/να
-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
-1 ντομάτα ψιλοκομμένη
-1 λεμόνι (ο χυμός του)
-3 κ.σ. ελαιόλαδο
-αλάτι και πιπέρι
- ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
-Βάζουμε σε κατσαρόλα το πλιγούρι και προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο, όσο να το σκεπάζει.
-Καλύπτουμε την κατσαρόλα με διαφανή μεμβράνη.
-Όσο περιμένουμε να τραβήξει το νερό το πλιγούρι, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά.
-Στραγγίζουμε το πλιγούρι κ το στεγνώνουμε με καθαρή πετσέτα.
-Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε το «φουσκωμένο» πλιγούρι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Πηγή: cooklos.gr