Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Γρήγορα και ελαφριά μελιτζανομπουρεκάκια

Πεντανόστιμη η συνταγή της ημέρας. Σήμερα ετοιμάζουμε μελιτζανομπουρεκάκια, ιδανικά για κάθε τραπέζι. Γίνονται εύκολα και γρήγορα και θα τα αγαπήσουν όλοι όσοι βρεθούν στο τραπέζι σας.

Η συνταγή της ημέρας: Γρήγορα και ελαφριά μελιτζανομπουρεκάκια. Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας. Υλικά συνταγής: 2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες (1 εκ.), 300-350γρ. φέτα κομμένη σε κύβους, 6-8 ντοματίνια κομμένα σε φέτες, φρέσκο δυόσμο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Μελιτζανομπουρεκάκια: Διαδικασία συνταγής

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ στους 200οC.
  • Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, αλείφουμε με ελαιόλαδο τις φέτες μελιτζάνας, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Κατά το ψήσιμο, γυρίζουμε μια φορά τις μελιτζάνες.
  • Μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο, τυλίγουμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας ένα κομμάτι τυρί φέτα και μια-δυο φέτες ντοματίνια.
  • Τα σταθεροποιούμε με μια οδοντογλυφίδα, στην άκρη της οποίας καρφώνουμε ένα φυλλαράκι δυόσμο.
  • Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.

Πηγή: cooklos.gr