Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγετίνι με τσορίθο και ντοματίνια τσέρι
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας:
Υλικά συνταγής
για τα ζυμαρικά
500γρ. σπαγγετίνι (ένα πακέτο)
νερό (5L για το βράσιμο)
50γρ. αλάτι
για τη σάλτσα
400γρ. χυμός ντομάτας εμπορίου ή 400γρ. φρέσκια ή 500γρ. κονκασέ
8 ντοματίνια τσέρι κομμένα στα τέσσερα
125γρ. λουκάνικο τσορίθο κομμένο σε κύβους
2 κ.σ. μαϊντανός ή δυόσμος ψιλοκομμένος
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
*Για τις φρέσκες ντομάτες: ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε.
Σε μία κατσαρόλα, σοτάρουμε το λουκάνικο στο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τη ντομάτα, τα ντοματίνια, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ή δυόσμο.
Πηγή: cooklos.gr