Η Αλεξάνδρα Καππάτου, ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 σχετικά με την αυτοκτονία του 15χρονου στην Αργυρούπολη, ανέφερε «Οι γονείς δεν είναι απαραίτητο να έχουν αντιληφθεί κάτι. Με δεδομένο ότι το παιδί βρισκόταν στην εφηβεία και αν δεν είχαμε κάποια στοιχεία σημαντικά στη συμπεριφορά του θα μπορούσαν οι γονείς να μην αντιληφθούν κάποια πράγματα».
Στη συνέχεια πρόσθεσε, πως «υπάρχουν περιπτώσεις που έχουμε σήματα κινδύνου, όπως για παράδειγμα κάποιες αλλαγές στη συμπεριφορά του παιδιού, οι οποίες είναι διαφορετικές από το συνηθισμένο, χωρίς να έχει μεσολαβήσει κάποιος σημαντικός λόγος. Τα παιδιά στην εφηβεία έχουν διάφορα σκαμπανεβάσματα και μεταπτώσεις στη συμπεριφορά τους. Έτσι λοιπόν ο γονιός είναι πολύ δύσκολο να διαγνώσει τι έχει συμβεί».
Σύμφωνα με την κ. Καππάτου τo bullying μπορεί να οδηγήσει στην αυτοκτονία. Όπως λέει η ίδια αυτό έχει να κάνει με «την ψυχοσύνθεσή τους, την ιδιοσυγκρασία τα βιώματα που έχουν και πόσο συχνά έχουν δεχθεί bullying. Συγκεκριμένα σε κάποιες περιπτώσεις σε πράξη αυτοχειρίας».
Ειδικότερα για την περίπτωση του 15χρονου ανέφερε, πως «είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα. Για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που αγγίζει όλη την κοινωνία, όλοι έχουμε παιδιά. Η οικογένεια αυτή αξίζει μεγάλο σεβασμό, θα μπορούσαμε εμείς να είμαστε στη θέση της». «Είναι εξαιρετική ευκαιρία να δούμε ότι το μήνυμα που άφησε το παιδί είναι μια πρόκληση και μια πρόσκληση. Ενδεχομένως είναι μια διαμαρτυρία, να το προσέξουμε καλύτερα, να δούμε τι συμβαίνει και ίσως είναι μια ευκαιρία να αφυπνιστούμε όχι μόνο όταν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. Θυμηθείτε τις περιπτώσεις του μικρού παιδιού στη Βέροια και τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Στόχος εμάς των γονιών είναι να μάθουμε στα παιδιά να μπορούν να διαχειριστούν αυτές τις προκλήσεις».