Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Νόστιμη πουτίγκα της Πάτρας

Πουτίγκα στη συνταγή της ημέρας, για να ξεκινήσει γλυκά η εβδομάδα.

Η συνταγή της ημέρας: Νόστιμη πουτίγκα της Πάτρας.

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 1 φλιτζ. καρύδια
  • 1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γ. κανέλα

για το σιρόπι

  • 1½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. νερό
  • για την κρέμα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 6½ κ.σ. κάστερ πάουντερ
  • 8 κ.σ. ζάχαρη
  • λίγα καρύδια

Διαδικασία συνταγής

  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και μια φλούδα λεμονιού προαιρετικά, να βράσουν περίπου για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι.
  • Χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και τα χτυπάμε όλα μαζί.
  • Αλείφουμε ένα ταψί Νο32 με λαδάκι ή βούτυρο και περιχύνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 20 λεπτά.
  • Σιροπιάζουμε τη ζύμη μας, να είναι το σιρόπι κρύο και το παντεσπάνι ζεστό.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα μας. Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το κάστερ πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  • Προσθέτουμε την κρέμα στο ταψί, πασπαλίζουμε με καρύδια. Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες να κρυώσει και να σφίξει.
  • Προαιρετικά στο σερβίρισμα μπορούμε να βάλουμε και σαντιγί πάνω από την κρέμα.

Πηγή: cooklos.gr