Η συνταγή της ημέρας: Νόστιμη πουτίγκα της Πάτρας.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- 1 φλιτζ. καρύδια
- 1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 1 κ.γ. κανέλα
για το σιρόπι
- 1½ φλιτζ. ζάχαρη
- 2 φλιτζ. νερό
- για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 6½ κ.σ. κάστερ πάουντερ
- 8 κ.σ. ζάχαρη
- λίγα καρύδια
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και μια φλούδα λεμονιού προαιρετικά, να βράσουν περίπου για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι.
- Χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και τα χτυπάμε όλα μαζί.
- Αλείφουμε ένα ταψί Νο32 με λαδάκι ή βούτυρο και περιχύνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 20 λεπτά.
- Σιροπιάζουμε τη ζύμη μας, να είναι το σιρόπι κρύο και το παντεσπάνι ζεστό.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα μας. Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το κάστερ πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Προσθέτουμε την κρέμα στο ταψί, πασπαλίζουμε με καρύδια. Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες να κρυώσει και να σφίξει.
- Προαιρετικά στο σερβίρισμα μπορούμε να βάλουμε και σαντιγί πάνω από την κρέμα.
Πηγή: cooklos.gr