Στο ψαροχώρι της Σκάλας Καλλονής στη Μυτιλήνη μεταφέρθηκαν οι δράσεις του Lesvos Food Fest.
Οικοδεσπότες ο Σύλλογος Τουριστικής Ανάπτυξης Καλλονής ,που οργάνωσε τη δράση με την υποστήριξη των σεφ Κατρακάζα Xάρη και Θεοδωρέλλη Χαρίλαου, τη συνδρομή του Συλλόγου Μικρασιατών Καλλονής, και τη συνεργασία του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, κεντρικού οργανωτή του Lesvos Food Fest.
Στο πλαίσιο της πρωινής δράσης παστώθηκαν από τον παλιότερο εστιάτορα της περιοχής, Μίμη Ντάβαζλη, σε πήλινους κεσέδες σαρδέλες Καλλονής- ο μεζές που είναι γνωστός και σαν «λεσβιακό σούσι» και τρώγεται λίγες ώρες μετά το πάστωμα του. Αυτό σημαίνει ότι το μεσημέρι οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τα παστά σε επιχειρήσεις της περιοχής – ξεναγούς στα μυστικά του θαλασσινού μεζέ.
Το βράδυ ήταν ή ώρα για κολοκυθοτηγανίτες πλατσέντες, μακαρονάκι χειροποίητο με τους σεφ Χάρη Κατρακάζα και Χαρίλαο Θεοδωρέλλη και κυρίες του Συλλόγου Μικρασιατών Καλλονής. Και φυσικά χορός με νησιώτικα παραδοσιακά τραγούδια με το χορευτικό του ΕΘΟ Καλλονής, στην κεντρική πλατεία που γέμισε με αλμυρές γεύσεις σε καλοκαιρινές συνταγές, αρώματα φρέσκου λαδιού και γλυκάνισου από το ούζο.
Το Σάββατο τη σκυτάλη πήρε ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, που οργανώνει ένα νοσταλγικό γαστριμαργικό διήμερο με πλωτά μαγειρέματα και εκπλήξεις.
Στην κεντρική πλατεία της Ερεσού θα παρουσιασθούν δημιουργίες υψηλής μαγειρικής από το γευσιγνώστη Ηλία Μαμαλάκη και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερεσιωτών «Φανίας», με πρώτη ύλη το βράσμα από τα περίφημα σύκα Ερεσού.
Σήμερα, Κυριακή, το απόγευμα στην παραλία της Σκάλας Ερεσού με κιθάρες και τραγούδι, καρπούζι και τουλουμοτύρι οι συμμετέχοντες θα θυμηθούν απλές παλιές αλλιώτικες βραδιές.
Παράλληλα στην Ερεσό θα παρουσιαστεί το «Ερεσιώτικο πρωινό» και θα πραγματοποιηθούν πλωτά μαγειρέματα και μαγειρέματα με τοπικά προϊόντα στις εξέδρες του Γιαλού.
Από τη Δευτέρα το 2ο Lesvos Food Fest θα μετακομίσει στα χωριά της Γέρας, στη νότια Λέσβο, με οικοδεσπότη την Κοιν.Σ.Επ. «ΜΟΔΟΥΣΑ» που θα συστήσει τοπικά προϊόντα και ντόπιους παραγωγούς σε μια υπαίθρια αγορά.