Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Τραγανές πατάτες με πάπρικα

Αγαπημένη για μικρούς και μεγάλους η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Τραγανές πατάτες με πάπρικα.

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες μικρές σε μέγεθος
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι (χοντρό κατά προτίμηση)
  • 1 κ.σ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • ½ κ.γ. κόλιανδρος

Διαδικασία συνταγής

  • Πλένουμε πολύ καλά με σύρμα τις πατάτες για να έχουν λίγη από την φλούδα τους.
  • Τις κόβουμε στο ίδιο μεγέθος, κατα προτίμηση κυδωνάτες ή μεγάλους κύβους.
  • Παράλληλα βάζουμε νερό σε κατσαρόλα να βράσει και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200οC.
  • Μόλις πάρει βράση το νερό αλατίζουμε ελαφρώς, προσθέτουμε το κόλιανδρο και βάζουμε μέσα τις πατάτες.
  • Τις βράζουμε για 8-10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος και τις στραγγίζουμε.
  • Να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν. Τις σουρώνουμε.
  • Απλώνουμε τις πατάτες σε ταψί περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν.
  • Ανακατεύουμε καλά και τις στρώνουμε στο ταψί.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
  • Ταιριάζουν υπέροχα με ντιπ γιαουρτιού με σκόρδο ή μουσταρδομαγιονέζα με αγγουράκι τουρσί.

Πηγή: cooklos.gr