Η συνταγή της ημέρας: Λουκάνικα με βότκα και κόκκινη σάλτσα.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής
- 500γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα στα τρία ή κοκτέιλ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 ντομάτες ώριμες και μεγάλες περασμένες στο μούλτι
- 1 κ.σ. ντοματοπελτές
- ½ φλιτζ. νερό ή ζωμός λαχανικών
- ¼ φλιτζ. βότκα
- 2 κ.σ. μαϊντανός
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο (ή ηλιέλαιο)
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Σοτάρουμε σε τηγάνι τα λουκάνικα μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε σε πιάτο.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει.
- Σβήνουμε με τη βότκα.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι (κόκκινο και μαύρο) και το νερό.
- Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά και προσθέτουμε τα λουκάνικα και τον μαϊντανό.
- Αφήνουμε 5 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε.
Πηγή: cooklos.gr