Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Λουκάνικα με βότκα και κόκκινη σάλτσα

Μία παραλλαγή της αγαπημένης συνταγής.

Η συνταγή της ημέρας: Λουκάνικα με βότκα και κόκκινη σάλτσα.

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα στα τρία ή κοκτέιλ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες ώριμες και μεγάλες περασμένες στο μούλτι
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτές
  • ½ φλιτζ. νερό ή ζωμός λαχανικών
  • ¼ φλιτζ. βότκα
  • 2 κ.σ. μαϊντανός
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο (ή ηλιέλαιο)
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Σοτάρουμε σε τηγάνι τα λουκάνικα μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
  • Τα βγάζουμε σε πιάτο.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει.
  • Σβήνουμε με τη βότκα.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι (κόκκινο και μαύρο) και το νερό.
  • Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά και προσθέτουμε τα λουκάνικα και τον μαϊντανό.
  • Αφήνουμε 5 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε.

Πηγή: cooklos.gr