Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Φάβα

Νόστιμη φάβα για σήμερα.

Η συνταγή της ημέρας: Φάβα

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. φάβα
  • 4 κρεμμύδια
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1500ml. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

για το σερβίρισμα

  • ½ κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
  • λίγο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Διαδικασία συνταγής

  • Μουλιάζουμε για 30 λεπτά τη φάβα σε κρύο νερό. Πετάμε το νερό και ξεπλένουμε την φάβα.
  • Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε την φάβα και το νερό και ανακατεύουμε.
  • Μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η φάβα, ανάλογα με το πόσο βραστερή είναι.
  • Ξαφρίζουμε τους αφρούς που βγάζει κατά την διάρκεια του μαγειρέματος.
  • Μόλις μαλακώσει η φάβα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και την κάνουμε κρέμα με τη βοήθεια ενός ραβδομίξερ ή περνώντας την λίγη-λίγη από μούλτι.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο μέσα στη φάβα και ανακατεύουμε.
  • Παίρνουμε τις φέτες κρεμμυδιού και τις τρίβουμε με αλάτι και ξύδι.
  • Ανακατεύουμε με τον μαϊντανό.
  • Σερβίρουμε βάζοντας στο κέντρο της φάβας κρεμμύδι με μαϊντανό και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Πηγή: cooklos.gr

Περισσότερες προτάσεις για συνταγές στην ειδική κατηγορία του www.pagenews.gr