Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζάνες και πιπεριές με σάλτσα.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για να ετοιμάσετε τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό πιπεριές πράσινες και κόκκινες
- 2 μελιτζάνες
- 3-4 ντομάτες κομμένες σε κύβους ή 1 κουτί κονκασέ εμπορίου 500γρ.
- 1 κ.σ. ζάχαρη κοφτή
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένα φύλλα
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε κατά μήκος σαν βαρκάκια και μετά σε τέσσερα κομμάτια. Τις βάζουμε για μισή ώρα σε νερό με αλάτι για να ξεπικρίσουν.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στις πιπεριές και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μη σκάσουν στο τηγάνισμα. Τηγανίζουμε τις πιπεριές σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά τις πιπεριές. Στραγγίζουμε Τις μελιτζάνες και τις προσθέτουμε το τηγάνι. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές.
- Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες στο τηγάνι να πάρουν μία βράση με τη σάλτσα ντομάτας. Στο τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Πηγή: cooklos.gr