Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζάνες και πιπεριές με σάλτσα

Πρωταγωνίστριες οι μελιτζάνες στη συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζάνες και πιπεριές με σάλτσα.

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για να ετοιμάσετε τη συνταγή της ημέρας

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πιπεριές πράσινες και κόκκινες
  • 2 μελιτζάνες
  • 3-4 ντομάτες κομμένες σε κύβους ή 1 κουτί κονκασέ εμπορίου 500γρ.
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κοφτή
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένα φύλλα
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Πλένουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε κατά μήκος σαν βαρκάκια και μετά σε τέσσερα κομμάτια. Τις βάζουμε για μισή ώρα σε νερό με αλάτι για να ξεπικρίσουν.
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στις πιπεριές και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μη σκάσουν στο τηγάνισμα. Τηγανίζουμε τις πιπεριές σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά τις πιπεριές. Στραγγίζουμε Τις μελιτζάνες και τις προσθέτουμε το τηγάνι. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές.
  • Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες στο τηγάνι να πάρουν μία βράση με τη σάλτσα ντομάτας. Στο τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Πηγή: cooklos.gr