Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Ψητά νεκταρίνια με μασκαρπόνε

Πρωτότυπη η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Ψητά νεκταρίνια με μασκαρπόνε.

Η συνταγή της ημέρας: Υλικά και διαδικασία

Υλικά συνταγής

  • 3 νεκταρίνια ώριμα αλλά σφιχτά
  • ½ φλιτζ. τυρί μασκαρπόνε
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. μπράντι ή λικέρ της αρεσκείας μας
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • ελαιόλαδο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Διαδικασία συνταγής

  • Σε μπολ ανακατεύουμε το μπράντι, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.
  • Κόβουμε τα νεκταρίνια σε τέταρτα. Αλείφουμε με πολύ λίγο λάδι ένα σχαροτήγανο και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ψήνουμε τα νεκταρίνια μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, γυρνώντας τα τακτικά, για περίπου πέντε λεπτά.
  • Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στο γκριλ στους 200 βαθμούς.
  • Μόλις ψηθούν τα νεκταρίνια τα βάζουμε στο μπολ με το μπράντι και ανακατεύουμε για να καλυφθούν με το μείγμα.
  • Τα αφήνουμε για 15 λεπτά στο μπράντι ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
  • Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με τη βανίλια.
  • Μοιράζουμε τα νεκταρίνια με το ζουμί τους σε 6 κύπελλα.
  • Προσθέτουμε στο κάθε κύπελλο μια κουταλιά από το μασκαρπόνε και σερβίρουμε.

Πηγή: cooklos.gr

Περισσότερες προτάσεις για συνταγές στην ειδική κατηγορία του www.pagenews.gr