Η συνταγή της ημέρας: Ψητά νεκταρίνια με μασκαρπόνε.
Η συνταγή της ημέρας: Υλικά και διαδικασία
Υλικά συνταγής
- 3 νεκταρίνια ώριμα αλλά σφιχτά
- ½ φλιτζ. τυρί μασκαρπόνε
- 1 βανίλια
- 1 κ.σ χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. μπράντι ή λικέρ της αρεσκείας μας
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- ελαιόλαδο
Διαδικασία συνταγής
- Σε μπολ ανακατεύουμε το μπράντι, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.
- Κόβουμε τα νεκταρίνια σε τέταρτα. Αλείφουμε με πολύ λίγο λάδι ένα σχαροτήγανο και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ψήνουμε τα νεκταρίνια μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, γυρνώντας τα τακτικά, για περίπου πέντε λεπτά.
- Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στο γκριλ στους 200 βαθμούς.
- Μόλις ψηθούν τα νεκταρίνια τα βάζουμε στο μπολ με το μπράντι και ανακατεύουμε για να καλυφθούν με το μείγμα.
- Τα αφήνουμε για 15 λεπτά στο μπράντι ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
- Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με τη βανίλια.
- Μοιράζουμε τα νεκταρίνια με το ζουμί τους σε 6 κύπελλα.
- Προσθέτουμε στο κάθε κύπελλο μια κουταλιά από το μασκαρπόνε και σερβίρουμε.
Πηγή: cooklos.gr
Περισσότερες προτάσεις για συνταγές στην ειδική κατηγορία του www.pagenews.gr