Η συνταγή της ημέρας: Πατατοσαλάτα με κάσιους και παπαρουνόσπορο.
Τα υλικά και η διαδικασία παρασκευής για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό πατάτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. μαγιονέζα
- 4 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 κ.σ. κόλιανδρος σκόνη
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 1 μικρή πιπεριά καυτερή κόκκινη (τσούσκα)
- 1 πιπεριά κόκκινη
- ⅓ φλιτζ. κάσιους
- 1 κ.σ. παπαρουνόσπορος
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία συνταγής
- βράζουμε τις πατάτες στον ζωμό λαχανικών και τον κόλιανδρο, για περίπου 40 λεπτά.
- Τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν τις κόβουμε σε ζάρια.
- Σε μούλτι χτυπάμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα κάσιους και τον παπαρουνόσπορο.
- Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε την μαγιονέζα με την μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το μείγμα από το μούλτι και ανακατεύουμε. Καρυκεύουμε με πιπέρι, αλάτι και προσθέτουμε τις πατάτες.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα κρύα.
Πηγή: cooklos.gr
Περισσότερες προτάσεις για συνταγές στην ειδική κατηγορία του www.pagenews.gr