Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονοσαλάτα ελαφριά.
Υλικά και διαδικασία παρασκευής για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο κοντά ζυμαρικά (βίδες, πένες, φιογκάκια)
- 1 ντομάτα
- 2 πιπεριές πράσινες
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 1 πιπεριά κόκκινη από βάζο (ψητή)
- 4 αγγουράκια τουρσί
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη (αλλαντικό)
- 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 3 κ.σ. ξύδι
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε νερό να βράσει σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Δοκιμάζουμε τα μακαρόνια στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας.
- Αν δεν μας αρέσουν τα ζυμαρικά αλ ντέντε, συνεχίζουμε για 2 λεπτά το βράσιμο, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό.
- Σε μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, την μουστάρδα και ανακατεύουμε με σύρμα καλά.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε φέτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αγγουράκι τουρσί, την ντοματά και την γαλοπούλα. Ανακατεύουμε.
- Αφού κρυώσουν τα ζυμαρικά, τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα. Προσθέτουμε και το κεφαλοτύρι και καρυκεύουμε με πιπέρι και πάπρικα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε αλάτι προαιρετικά, καθώς το κεφαλοτύρι είναι αρκετά αλμυρό.
- Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε τη σαλάτα για 30 λεπτά στο ψυγείο για να πάρουν περισσότερη γεύση τα ζυμαρικά.
- Σερβίρουμε στην σαλατιέρα ή αν έχουμε πάρτυ σε ατομικά χαμηλά ποτήρια με πιρουνάκι.
Πηγή: cooklos.gr
Περισσότερες προτάσεις για συνταγές στην ειδική κατηγορία του pagenews