Σήμερα η συνταγή είναι κάπως… ιδιαίτερη. Το Μουντιάλ ξεκινά και τι καλύτερο από το μια ποικιλία για φίλους. Εύκολη, γρήγορη και γευστικότατη.
Υλικά συνταγής
- 8-10 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης βούρστ
- 4 λουκάνικα χωριάτικα
- 2 λουκάνικα πράσου
- 2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- ντοματοσαλάτα με μυρωδικά και βαλσάμικο
- πικάντικη σαλάτα
- πατάτες τηγανιτές
Διαδικασία συνταγής
- Σε αντικολητικό τηγάνι, τηγανίζουμε τα χωριάτικα λουκάνικα και τα πρασάτα. Όταν πάρουν χρώμα προσθέτουμε τη ρίγανη και σβήνουμε με κρασί. Τηγανίζουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί εντελώς και να πάρουν έντονο χρώμα τα λουκάνικα. Σε κατσαρόλάκι βράζουμε τα λουκάνικα Φρανκφούρτης. Τα στραγγίζουμε μόλις βράσουν και τα σοτάρουμε γαι ένα λεπτό σε ελαιόλαδο.
- Ετοιμάζουμε μια μεγάλη πιατέλα. Χρησιμοποιούμε λαδόκολλα για να σερβίρουμε τα λουκάνικα και τα συνοδεύουμε με τις τηγανιτές πατάτες, την πικάντικη σαλάτα, τη ντοματοσαλάτα, κέτσαπ και μουστάρδα.
Περισσότερες προτάσεις για συνταγές στην ειδική κατηγορία του www.pagenews.gr