Όταν οι Σελήνες ενός ζευγαριού βρίσκονται σε σταθερά ζώδια και τετραγωνίζονται μεταξύ τους, η κατανόηση και η προσέγγιση της νοοτροπίας ή των επιθυμιών είναι σχεδόν αδύνατη. Κανείς από τους δύο δεν είναι διατεθειμένος να αλλάξει τις συνήθειές του γιατί πολύ απλά τις έχει κτίσει και τις έχει ενσωματώσει σε μια συνολική φιλοσοφία ζωής. Και το κυριότερο είναι ότι όλες οι Σελήνες των σταθερών ζωδίων είναι μάλλον συγκεντρωτικές και θέλουν ουσιαστικά να έχουν τον έλεγχο της σχέσης. Αργά η γρήγορα, λοιπόν, οι εμμονές και το πείσμα θα οδηγήσουν τα δύο άτομα σε συνολική ρήξη. Οι συγκρούσεις μπορεί να μην είναι τακτικές, όταν όμως «ραγίσει το γυαλί» η απόρριψη θα είναι ολοκληρωτική.
Και αναφέρομαι βέβαια στις τετραγωνικές σχέσεις (στις αντιθέσεις είναι γενικότερα πιο εύκολο να βρεθούν κοινά σημεία). Η πρακτική και …ολίγον βολεμένη Σελήνη στον Ταύρο θα εκνευρίζει τη -συχνά αδιάφορη για τα καθημερινά- Σελήνη στον Υδροχόο. Η μια τρέφεται με …κανονικό φαγάκι και η άλλη με ιδέες και θεωρίες.
Η φωτεινή και γενναιόδωρη Σελήνη στο Λέοντα δεν κατανοεί βέβαια την αγωνία και τα υπαρξιακά «παιχνίδια» της Σελήνη στο Σκορπιό, που με τη σειρά της δεν ανέχεται την πρώτη να κομπάζει και να …κορδώνεται παρασυρμένη από τον εγωισμό και τη ματαιοδοξία της.
Η Σελήνη στον Ταύρο πάλι, ενδέχεται να τα βρίσκει σε θέματα …απολαύσεων με τη Σελήνη στο Λέοντα, πέρα από αυτό όμως δεν υπάρχει τίποτα κοινό. Συχνά η δεύτερη θεωρεί την πρώτη «λαϊκή» και δεν μπορεί να …χωνέψει το πως μπορεί η διασφάλιση να μπαίνει πριν από την αξιοπρέπεια. Στον αντίποδα, η Σελήνη στον Ταύρο νοιώθει ανασφαλής κάθε φορά που εγκαταλείπεται, χάριν των… υπηκόων και των χειροκροτημάτων.
Η Σελήνη στο Σκορπιό συμφωνεί με εκείνη του Υδροχόου στην ανάγκη διερεύνησης των καταστάσεων (πρακτικά είναι και οι δύο ανικανοποίητες), αλλά η μία κινείται με βάση το συναίσθημα και η άλλη πάνω σε λογικές. Χώρια που υπάρχει μια εντελώς διαφορετική αντίληψη περί ανεξαρτησίας…
Παρ’ όλα τα παραπάνω, εάν ξεφύγουμε από τα στενά πλαίσια μιας προσωπικής σχέσης και δούμε τις σταθερές Σελήνες ως συντελεστές μιας προσπάθειας για τη συγκρότηση ενός συστήματος, τότε ο συνδυασμός τους είναι μάλλον ο πιο αποτελεσματικός. Κι αυτό γιατί οι βασικές αρχές τους (ασφάλεια, αναπαραγωγή, κυριαρχία, προοπτική) διέπουν τη λειτουργία των περισσότερων συστημάτων.
Πηγή: astrology.gr