Η συνταγή της ημέρας: Μπουκατίνι με σπανάκι και καρύδια.
Τα υλικά για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής
για τα ζυμαρικά
- 500γρ. μπουκατίνι (ένα πακέτο)
- νερό (5L για το βράσιμο)
- 50γρ. αλάτι (μία χούφτα)
για τη σάλτσα
- 350γρ. σπανάκι baby
- 1 φλιτζ. καρύδια καβουρντισμένα
- 250γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
- 1 φλιτζανάκι ξύδι καλής ποιότητας (προτείνουμε το μηλόξυδο)
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα στη φωτιά.
- Μόλις πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος (να είναι αλ ντέντε).
- Σ’ ένα τηγανάκι, ζεσταίνουμε τα καρύδια με το ξύδι. Τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα με τα ζυμαρικά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, την ξινομυζήθρα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε.
Πηγή: cooklos.gr
Περισσότερες προτάσεις και συνταγές στην ειδική κατηγορία του www.pagenews.gr