Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια τηγανητά με σάλτσα

Λαχταριστή η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας στο www.pagenews.gr

Σήμερα ετοιμάζουμε κεφτεδάκια τηγανητά με σάλτσα.

Υλικά για τη συνταγή της ημέρας

για τα κεφτεδάκια

  • 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 500γρ. κιμάς χοιρινός
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη ή 2 φέτες μεγάλες ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς την κόρα) μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
  • ½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • 1 κ.σ. κοφτό αλάτι
  • 1 κ.σ. κοφτό πιπέρι

για τη σάλτσα

  • 2 ποτήρια χυμό από ντομάτα φρέσκια
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο από το τηγάνισμα των κεφτέδων
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί.
  • Ζυμώνουμε καλά, για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια.
  • Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να τους δώσουμε. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι μας το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μας και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Βγάζουμε τα κεφτεδάκια μας από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Κρατάμε στο τηγάνι 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο στο οποίο τηγανίσαμε τα κεφτεδάκια.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο τηγάνι μας και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και συνεχίζουμε για άλλα 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
  • Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα μας ζεστά.

Πηγή: cooklos.gr

Περισσότερες συνταγές θα βρείτε στην ειδική κατηγορία του www.pagenews.gr