Αθλητισμός

Επίσημο: Νέος προπονητής της Άρσεναλ ο Ουνάι Έμερι (vid)

Τον διάδοχο του Αρσέν Βενγκέρ στο πρόσωπο του Ουνάι Έμερι βρήκε η Άρσεναλ, με τον Ισπανό τεχνικό να αναλαμβάνει και επίσημα και να δηλώνει ενθουσιασμένος.

Ο πρώην προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Ουνάι Έμερι, αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να αντικαταστήσει τον Αλσατό στον πάγκο της Άρσεναλ και να βοηθήσει τους «κανονιέρηδες» να επιστρέψουν στην διεκδίκηση τίτλων.

Μετά από δύο πετυχημένα χρόνια στην γαλλική ομάδα στα οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, δύο κύπελλα Γαλλίας, ισάριθμα Λιγκ Καπ και Σούπερ Καπ, ο Ισπανός άλλοτε τεχνικός της Σεβίλλης για πρώτη φορά στην καριέρα του μετακομίζει στην Premier League.

Με τους Ανδαλουσιανούς ο Έμερι είχε κατακτήσει τρία σερί τρόπαια στο Uefa Europa League και πλέον καλείται να επαναφέρει την Άρσεναλ στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στο «νέο κεφάλαιο» της ομάδας του Λονδίνου.

«Είμαι ενθουσιασμένος που αναλαμβάνω ένα τόσο σπουδαίο κλαμπ. Η Άρσεναλ είναι παγκοσμίως γνωστή και αγαπητή για το στυλ ποδοσφαίρου που πρεσβεύει, την αφοσίωσή της στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, το εκπληκτικό της γήπεδο, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου. Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να δουλέψω σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ιστορίας της Άρσεναλ. Είμαι ενθουσιασμένος για αυτά που μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί και ανυπομονώ να δώσουμε σε όσους αγαπούν την Άρσεναλ φοβερές στιγμές και αναμνήσεις» ανέφερε στις πρώτες δηλώσεις του ο Ουνάι Έμερι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιζήτητος ο Βενγκέρ – Έχω περισσότερες προτάσεις απ΄ όσες περίμενα