Πολλοί απολαμβάνουν το πρωινό τους αλείφοντας στο ψωμί βούτυρο και μαρμελάδα. Τι πιο καλό από το να είναι σπιτική. Μια πανεύκολη και νόστιμη συνταγή για σπιτική μαρμελάδα.
Υλικά συνταγής
1 κιλό βερίκοκα (ζυγισμένα αφού καθαριστούν)
800γρ. ζάχαρη
1 μεγάλο λεμόνι (ο χυμός του)
Διαδικασία συνταγής
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα. Τα περνάμε από μπλέντερ να διαλυθούν εντελώς.
Προσθέτουμε σε βαθύ ταψί τον πολτό τους (φουσκώνει, γι’ αυτό θα πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση του ταψιού η ποσότητα μας).
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο σους 160οC και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Ελέγχουμε αν έδεσε η μαρμελάδα.
Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα τη μαρμελάδα ζεστή και κλείνουμε τα βάζα όταν κρυώσει.
πηγή: Cooklos.gr