«Επειδή πίστευαν ότι η Επιτροπή, θα οδηγείτο σε μια άποψη παραγραφής, γι’ αυτό τόσον καιρό δεν έλεγαν τίποτα. Σήμερα που διαπιστώνουν ότι θα πέσει άπλετο φως στην υπόθεση, έρχονται με επιθετικό ύφος, με απειλές και με εκφράσεις τρομοκράτησης λες και δεν ξέρουν ότι η Αριστερά δεν καταλαβαίνει από τρομοκράτηση» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σχολιάζοντας τη στάση κομμάτων της αντιπολίτευσης και των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση Novartis.
Όπως είπε ο κ. Κοντονής, η Επιτροπή αποφάσισε ορθά και η πορεία, η οποία ακολουθήθηκε, ήταν κοινοβουλευτικά ορθή με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Ανέφερε επίσης ότι αντιλαμβάνονται πλέον οι εμπλεκόμενοι ότι δεν θα βρεθούν σε μια προανακριτική «όπου θα λένε διάφορα φαιδρά περί πολιτικών διώξεων» αλλά θα βρεθούν απέναντι στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, στους οποίους, όπως έχουν πει, έχουν αμέριστη εμπιστοσύνη. «Η διαδικασία βρίσκεται πλέον ενώπιον της αμερόληπτης δικαιοσύνης η οποία θα επιληφθεί» προσέθεσε.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναφέρθηκε στην εισαγγελική διάταξη κατά την οποία τέθηκαν στο αρχείο οι μηνύσεις των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου κατά εισαγγελικών λειτουργών και σχολίασε ότι «οι λεονταρισμοί έχουν κοντά ποδάρια». Ο κ. Κοντονής, εξέφρασε την έκπληξή του για το ότι «οι κύριοι αυτοί προέβησαν σε δημόσιες δηλώσεις ότι δεν μήνυσαν εισαγγελικούς λειτουργούς» και σημείωσε: «Αν αυτό δεν λέγεται πολιτική θρασυδειλία πρώτου βαθμού τότε δεν υπάρχουν λέξεις που να το περιγράφουν». «Δηλαδή ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που επελήφθη της υπόθεσης αυτής και με διάταξή του έθεσε τις μηνύσεις αυτές στο αρχείο τρελάθηκε, τα επινόησε και έβγαλε διάταξη στα καλά καθούμενα;» διερωτήθηκε. Αναφερόμενος δε, στην ανακοίνωση της ΝΔ σχετικώς με τη διαβίβαση στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης της εισαγγελικής διάταξης, ο κ. Κοντονής έκανε λόγο «για ατυχή έμπνευση» αφού – όπως ανέφερε – τη διαβίβαση στον πρόεδρο της Βουλής, με έγγραφό της, ζητεί η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου, ώστε να συσχετιστεί με την εκκρεμούσα δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία επίσης μηνύονται.
Ακόμη ο κ. Κοντονής κάλεσε τον αρχηγό της ΝΔ «αν θέλει να στέκεται στο ύψος του αξιώματός του» να ανακαλέσει «το ακραίο και συκοφαντικό που είπε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε δέκα ημέρες στα χέρια του το έγγραφο». Κατέθεσε τα έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία ο ίδιος διαβίβασε αμελητί στη Βουλή τη διάταξη που έφτασε στο υπουργείο στις 14 του μηνός, πρωτοκολλήθηκε στις 15 και όταν κινήθηκε η υπηρεσιακή διαδικασία ο ίδιος απλώς την υπέγραψε και τη διαβίβασε αμελητί.
Τέλος ο υπουργός Δικαιοσύνης, τόνισε πως είναι ανάγκη η αναθεώρηση του Συντάγματος στη βάση της πρότασης της κυβερνητικής πλειοψηφίας και η αλλαγή του άρθρου 86 και του νόμου περί ευθύνης υπουργών που εδράζεται σε αυτό και κατέληξε επισημαίνοντας πως η πρόταση για εκλογές τώρα, ακυρώνει την προσπάθεια εξυγίανσης, λόγος για τον οποίο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν σε αυτό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Φιάσκο στη συζήτηση για τη Novartis: Αποχώρησαν ΝΔ, ΚΚΕ, ΔΗΣΥ, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι