Υλικά συνταγής
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες(νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
2 κ.σ. αλεύρι
125ml λευκό κρασί
1 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από μούλτι
2 κ.σ. ντοματοπελτές
½ κ.γ. ζάχαρη
2 γαρίφαλα
2 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγήςΠλένουμε με κρύο νερό το κρέας και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Αλευρώνουμε το κρέας από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, 1 ποτήρι νερό, το γαρίφαλο, τη δάφνη, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα.
Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (ζεστό).
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή πουρέ γλυκοπατάτας.
Πηγή: cooklos.gr