Η συνταγή της ημέρας είναι κέικ πορτοκάλι με κακάο.
Υλικά συνταγής
250γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου4 αυγά500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ250γρ. ζάχαρη150γρ. καστανή ζάχαρη1 ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκάλι3 πορτοκάλια (το ξύσμα τους)⅓ ποτήρι γάλα6 κ.σ. κακάο
Διαδικασία συνταγής
Χτυπάμε σε μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη (λευκή και καστανή) μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και το μπέικιν με το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα. Χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά την φόρμα. Βάζουμε τα ⅔ της ζύμης στη φόρμα. Στην υπόλοιπη, προσθέτουμε το κακάο και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τη σοκολατένια ζύμη στη φόρμα και τη βοήθεια σπάτουλας την πιέζουμε μέσα στη λευκή ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στον αέρα για 50 λεπτά περίπου. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Όταν το κέικ κρυώσει τελείως, το κόβουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: cooklos.gr
Δείτε περισσότερες συνταγές στην ειδική κατηγορία του www.pagenews.gr