Το επιστημονικό συμβουλίου της Βουλής έδωσε στην δημοσιότητα την έκθεση που αφορά στο νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών.
Στην έκθεση τονίζει ότι διαφορές με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό των δεν μπορεί να γίνουν δεκτές, κάτι που ουσιαστικά θα μπορούσε να μεταφραστεί και ως αποδοχή του συμβουλίου της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια.
Μάλιστα παραθέτει και αποφάσεις του δικαστηρίου τόσο κατά της Ελλάδας το 2013 όσο και κατά της Πορτογαλίας το 2000.
"Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει κρίνει ότι συντρέχει διακριτική μεταχείριση αντίθετη προς τις διατάξεις της ΕΣΔΑ, όταν οι αρχές απορρίπτουν αίτημα για υιοθεσία αποκλειστικώς και μόνον εξαιτίας του γενετήσιου προ- σανατολισμού του υποψήφιου θετού γονέα (βλ. υπόθεση Ε.Β. κατά της Γαλλίας, προσφυγή αρ. 43546/02, απόφαση της 22.1.2008). Συμφώνως προς τη νομολογία του, στο πλαίσιο ενός θεσμού της οικογενειακής ζωής δεν μπορούν να γίνουν δεκτές διαφορές που βασίζονται αποκλειστικώς και μόνον στον σεξουαλικό προσανατολισμό των προσώπων (βλ. υπόθεση Selgueiro da Silva κατά της Πορτογαλίας, απόφαση της 21.3.2000, υπόθεση Βαλλιανάτος κ.ά. κατά της Ελλάδας, απόφαση της 7.11.2013)", αναφέρεται στην έκθεση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φωτίου: Οι αλλαγές για την αναδοχή και την υιοθεσία με το νέο νομοσχέδιο
Οριακά με 151 ψήφους πέρασε το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ – Οι 4 "περίεργες" απουσίες