Ελλάδα

Σφοδρή κακοκαιρία στην Αθήνα – Πλημμύρισαν περιοχές

Περισσότερες από δέκα κλήσεις στην πυροσβεστική. Έπεσε χαλάζι στα Βόρεια Προάστια, διακοπή στη Λεωφόρο στο ματς του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη, κλειστή η Πειραιώς στο ύψος της Πέτρου Ράλλη.

Έντονη βροχόπτωση πλήττει την τελευταία ώρα την Αθήνα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα, στο κέντρο της πόλης και σε πολλές περιοχές στα βόρεια, στα δυτικά αλλά και στην περιοχή του Πειραιά. 

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 10 κλήσεις για απάντληση υδάτων σε περιοχές που βρίσκονται περιμετρικά του κέντρου της Αθήνας. 

Δυνάμεις της πυροσβεστικής παρενέβησαν μεταξύ άλλων στις οδούς Πατησίων, Μιχαήλ Βόδα, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην Ιουλιανού και στην Ακαδημία Πλάτωνος. 

Παράλληλα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα Παναθηναϊκού – Ξάνθης στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες το γήπεδο του Παναθηναϊκού μετατράπηκε σε… λίμνη.

Κλειστή η Πειραιώς από Πέτρου Ράλλη μέχρι Χαμοστέρνας και στα δύο ρεύματα

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης σημειώθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία. Σύμφωνα με την Τροχαία, υπήρξε δυσχέρεια στο κέντρο της Αθήνας. 

Τελείως κομμένη είναι η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα. 

Χαλαζόπτωση στα βόρεια προάστια 

Η κακοκαιρία στο νομό Αττικής βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι, όταν έπεσε χαλάζι σε περιοχές των βορείων προαστίων. 

Χαλαζόπτωση εκδηλώθηκε στην Πεντέλη, όπως και στην Κηφισιά και τον Άγιο Στέφανο. Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από το μεσημέρι ξεκίνησαν τοπικές βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές στην Αττική, με τη θερμοκρασία να αναμένεται ότι θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.

Διακοπή αγώνα στη Λεωφόρο

Από τη σφοδρή βροχόπτωση δεν… γλίτωσε ούτε η τελευταία αγωνιστική της Superleague. Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη διεκόπη στο 7ο λεπτό, λόγω της κακοκαιρίας και το ματς θα γίνει αύριο στις 19:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναβολή λόγω βροχής στη Λεωφόρο (pics)

Καταιγίδα με χαλάζι αυτή την ώρα στα Βόρεια Προάστια (pics)