Υγεία

Υπέρταση: Ποιες τροφές δεν πρέπει να τρώτε

Ένα προσεγμένο διατροφολόγιο μπορεί να σας σώσει.

Η υπέρταση, αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για τη στεφανιαία νόσο, το εγκεφαλικό επεισόδιο, την καρδιακή ανεπάρκεια αλλά και για προβλήματα όρασης. Για να μειώσει κανείς την πίεση κάτω από όριο των 140/90 mmHg είναι πάρα πολύ βασικό να προσέξει το διατροφολόγιό του.

Οι τροφές που απαγορεύονται όταν έχει κανείς υψηλή αρτηριακή πίεση:

-Κόκκινο κρέας: Το κόκκινο κρέας είναι βασική πηγή κορεσμένων λιπαρών, τα οποία δεν πρέπει να περιλαμβάνουν στη διατροφή τους οι υπερτασικοί. Άλλες πηγές κορεσμένων λιπαρών είναι η πέτσα από το κοτόπουλο, τα γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά και το βούτυρο.

-Αλάτι: Το αλάτι βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες σε συσκευασμένα τρόφιμα και αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες εγκεφφαλικών και καρδιακών επεισοδίων.

-Γλυκά: Καθώς η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης επιβαρύνει και το καρδιαγγειακό σύστημα.

-Αλκοόλ: Η κατάχρησή του προκαλεί ή και επιδεινώνει την υπέρταση. Επίσης, το αλκοόλ εξουδετερώνει τη δράση των αντιυπερτασικών φαρμάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σοβαρή καταγγελία του ΠΦΣ για επικίνδυνο σκεύασμα μέσω ιστοσελίδας

Τρόμος από παμπάλαιο ιό "ξάδελφο" του HIV