Τεχνολογία

Οι Κινέζοι βρήκαν τον τρόπο να σωθούν από τον μόλυβδο στο ρύζι

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Environmental Science: Nano».

Κινέζοι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ένα νανοϋλικό που μειώνει τα επίπεδα μολύβδου στο ρύζι, συμβάλλοντας ενδεχομένως στη βελτίωση της ποιότητας του ρυζιού και στην ασφάλεια των τροφίμων. 

Ο μόλυβδος που υπάρχει στο έδαφος μπορεί να απορροφηθεί από τις ρίζες του ρυζιού, επηρεάζοντας σοβαρά την ποιότητα του ρυζιού και την ασφάλεια των τροφίμων. 

Οι ερευνητές προσπάθησαν να βρουν τρόπους να μειώσουν τη μεταφορά μολύβδου από το έδαφος στο ρύζι, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η απειλή για την ανθρώπινη υγεία.

Διαπίστωσαν ότι το nHAP που υπάρχει στα κύτταρα της ρίζας ήταν ευεργετικό για τη μείωση των επιπέδων μολύβδου και τον περιορισμό της μεταφοράς του μολύβδου από τις ρίζες στους βλαστούς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς διαβάζουν οι Κινέζοι λόγω έλλειψης χρόνου

Κίνα: Πνίγηκαν 17 κωπηλάτες – Ανατράπηκαν οι βάρκες τους (vid)

Κίνα: Καγκουρό πέθανε από τουρίστες που του πετούσαν πέτρες για να το κάνουν να πηδήξει