Αθλητισμός

Γράφει ιστορία: Ο Ικάρντι έτοιμος να ξεπεράσει το “φαινόμενο” Ρονάλντο και τον Ζλάταν

O Μάουρο Ικάρντι βρίσκεται ένα γκολ μακριά από την... αιωνιότητα. Το www.pagenews.gr αναλύει.

Η Ίντερ του Λουτσιάνο Σπαλέτι επανήλθε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Serie A με τη χθεσινή της νίκη με 4-0 επί της Κάλιαρι. Όμως ο προπονητής των νερατζούρι, ένας αληθινός σταρ των πάγκων με σπουδαία πορεία στην προπονητική, δεν αποτελεί το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στα στέκια του Μιλάνου.

Πως θα μπορούσε άλλωστε, όταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο υπάρχει ένας τύπος που είναι έτοιμος να… γράψει ιστορία. Και να βάλει το όνομά του πάνω από "ιερά τέρατα" που φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας. Ναι, μιλάμε για τον Μάουρο Ικάρντι. Τον Αργεντινό επιθετικό που η εξέδρα τον λατρεύει και τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης του στρώνουν χαλί εκατομμυρίων με πρώτη και καλύτερη τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ικάρντι σημείωσε χθες το βράδυ ακόμα ένα γκολ, το πρώτο από τα τέσσερα της Ίντερ. Ένα γκολ που από μόνο του είναι ικανό να τον βάλει στο πάνθεον της ιστορίας. Όμως το επόμενο, αν αυτό έρθει στις αγωνιστικές που απομένουν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος, θα γράψει ιστορία.

Ο Ικάρντι έφτασε χθες τα 25 γκολ μέσα στη σεζόν και είναι δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Τσίρο Ιμόμπιλε της Λάτσιο που έχει 27. Όμως αυτό μικρή σημασία έχει. Το σημαντικότερο όλων είναι πως με το 25ο γκολ του ο Ικάρντι ισοφάρισε τους Ρονάλντο και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Αυτά τα δύο… ιερά τέρατα που έχουν φορέσει τη φανέλα της Ίντερ ήταν οι δύο τελευταίοι ποδοσφαιριστές που είχαν σημειώσει 25 γκολ στο πρωτάθλημα με τη φανέλα των νερατζούρι. Ο Βραζιλιάνος το μακρινό 1997-98. Ο Σουηδός περίπου πριν από μία δεκαετία, τη σεζόν 2008-09.

Ο Ικάρντι έχει μπροστά του πέντε ακόμα παιχνίδια για να σημειώσει τουλάχιστον ένα γκολ και να τους ξεπεράσει, βάζοντας το όνομά του για πάντα στους κορυφαίους – βάσει στατιστικής – επιθετικούς που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα των Μιλανέζων. Τι λέτε; Θα τα καταφέρει;