Τα κοτοπιτάκια με φύλλο κρούστας θα αφήσουν άφωνους μικρούς και μεγάλους με την υπέροχη γεύση τους.
Υλικά συνταγής
450γρ. φύλλα κρούστας (1 πακέτο)1 αυγό1 κοτόπουλο μικρό300γρ. μανιτάρια λευκά σε μικρά κομμάτια200γρ. γκούντα τριμμένη100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή 1 πράσο ψιλοκομμένο3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμέναλίγη πάπρικα γλυκιάαλάτιπιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Βράζουμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ή τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το πράσο ή το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Μόλις μαραθούν τα λαχανικά προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε να πάρουν μια βράση όλα μαζί. Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τη γκούντα και το κεφαλοτύρι.
Κόβουμε σε λωρίδες το κάθε φύλλο κρούστας και βάζουμε στο κάθε ένα λίγη από τη γέμιση. Τυλίγουμε σε τρίγωνο και βάζουμε σε αντικολλητική επιφάνεια ή σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Αλείφουμε με αυγό (το αυγό το διαλύουμε ελαφρά με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό) τα πιτάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 15 με 17 λεπτά.
Πηγή: cooklos.gr
Δείτε και άλλες συνταγές εδώ