Αθλητισμός

Ο Σφαιρόπουλος μέσα από τα μάτια των παικτών του (vid)

Η Εuroleague έκανε... focus στον Γιάννη Σφαιρόπουλο και οι παίκτες του Ολυμπιακού εξέφρασαν την άποψή τους για τον προπονητή της ομάδας.

Ο Σφαιρόπουλος διανύει την τέταρτη σεζόν του στον πάγκο του Ολυμπιακού και η ομάδα του έχει κλειδώσει το αβαντάζ έδρας για τα πλέι οφ της Euroleague. Έτσι, η διοργανώτρια αρχή ετοίμαστε ένα αφιέρωμα στον Έλληνα κόουτς με τους παίκτες της ομάδας να αναφέρονται στον ίδιο.

Ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε: «Είναι σκληρός, αλλά και ειλικρινής απέναντί μας. Κάποιες φορές μπορεί να μην σου αρέσει αυτό που λέει, αλλά είναι η αλήθεια». Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πρίντεζης τόνισε: «Προετοιμάζει και "δουλεύει" τα παιχνίδια πολύ καλά. Μας δίνει το 100% των πληροφοριών που χρειαζόμαστε πριν τα παιχνίδια».

Ο Κιμ Τιλί, που συνεργάζεται για πρώτη φορά μαζί του φέτος, σχολίασε: «Είναι πάντα γεμάτος ενέργεια και μας ωθεί να παίξουμε πιο δυνατά και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό σ’ αυτό το επίπεδο να έχεις κάποιον που σου δίνει κίνητρο με αυτόν τον τρόπο».

Από την πλευρά του, ο Σφαιρόπουλος κλήθηκε να θυμηθεί τον χαμένο περσινό τελικό από την Φενέρμπαχτσε: «Ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπίζουμε μία τόσο ποιοτική ομάδα με σπουδαίο προπονητή, μπροστά στον κόσμο της. Ήμασταν απογοητευμένοι που χάσαμε την ευκαιρία. Κάναμε την αυτοκριτική μας μετά από αυτόν τον τελικό και προσπαθήσαμε να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε καλύτερη την επόμενη χρονιά».

Συνεχίζοντας στάθηκε στο οικογενειακό κλίμα που επικρατεί σχετικά: «Η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια είναι πολύ σημαντική για εμάς και πρέπει να την κρατήσουμε έτσι και στο μέλλον. Είναι σημαντικό να μην αλλάζεις πολύ την ομάδα και για λόγους τακτικής, αλλά και για να μην αλλοιώνεται η νοοτροπία νικητή που έχουμε».

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, μάλιστα, υπερθεμάτισε σχετικά: «Νομίζω πως αυτό είναι το κλειδί γι’ αυτόν τον οργανισμό, το ότι είμαστε σαν οικογένεια. Οι Έλληνες παίκτες που είμαστε εδώ για πολλά χρόνια νιώθουμε ότι αυτό είναι το σπίτι μας. Βλεπόμαστε μεταξύ μας περισσότερο από όσο βλέπουμε τις οικογένειές μας».

Το… focus στον Σφαιρόπουλο έκλεισε με τον ίδιο, τον Σπανούλη και τον Μάντζαρη να αναφέρονται στο Final Four και να εκφράζουν την ελπίδα τους πως οι «ερυθρόλευκοι» θα φτάσουν εκεί και θα είναι σαν να παίζουν στο «σπίτι» τους.

Δείτε το βίντεο: