Οι αγαπημένοι ρεβιθοκεφτέδες ή αλλιώς τα γνωστά πλέον σε όλους φαλάφελ, είναι ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψετε τα ρεβίθια…
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1/2 κιλό ρεβίθια4 μέτριες πατάτες βρασμένες4 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδιατριμμένος δυόσμοςτριμμένη μαντζουράναψιλοκομμένος μαϊντανόςαλάτιπιπέριαλεύρι για πασπάλισμαελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση
Το προηγούμενο βράδυ πριν μαγειρέψουμε μουλιάζουμε τα ρεβίθια.Την επομένη, τους ρίχνουμε σόδα και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να μουλιάσουν. Στη συνέχει τα ξεπλένουμε καλά, 3-4 φορές.Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα θρυμματίζουμε.Αν το μείγμα μας είναι αραιό για να το πλάσουμε προσθέτουμε λίγο αλεύρι και το πλάθουμε με τα χέρια μας ώσπου να γίνει μια ενιαία μάζαΠλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φαλάφελ με παντζάρι, ιδανικό για τα παιδιάΦαλάφελ, οι κεφτέδες του ΛιβάνουΚαλαθάκια παρμεζάνας, γευστικά και πασχαλιάτικαΠαντ Τάι: Πώς να φτιάξετε και εσείς το πιο διάσημο street food της Ταϊλάνδης