Αθλητισμός

Αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός

Έκτακτο ! (

Εκτός συνέχειας στην Ευρωλίγκα πόλο γυναικών έμεινε ο Ολυμπιακός καθώς ηττήθηκε με 11-10 από την Κίνερ Κίρισι στον επαναληπτικό των δύο ομάδων στον Πειραιά.

Ένα γκολ – μαχαιριά της Προκοφίεβα 9 δεύτερα πριν το τέλος δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να προκριθεί για τέταρτη σερί χρονιά στο final four της Ευρωλίγκας. Το ευρωπαϊκό ταξίδι όμως της ομάδας του Χάρη Παυλίδη δεν τελειώνει εδώ. Η ομάδα του Πειραιά θα έχει την ευκαιρία να κατσκτήσει το Len Trophy αφού θα συμμετάσχει στην τελική φάση της δεύτερη ευρωπαϊκής διοργάνωση στο πόλο γυναικών.

Η Κίρισι θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει πέρσι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός φάνηκε αποδιοργανωμένος στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι Ρωσίδες με δύο γρήγορα γκολ από Ρίζκοβα και Κρίμερ στην παίκτρια παραπάνω κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0. Οι γηπεδούχες αντέδρασαν και με ένα γκολ στην παίκτρια παραπάνω της Έγκενς και πέναλτι της Έμολο ισοφάρισαν σε 2-2 που ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου.

Η ομάδα του Πειραιά βρέθηκε και πάλι με την πλάτη στον τοίχο στο ξεκίνημα του πρώτου οκταλέπτου όταν δύο γκολ της Προκοφίεβα έδωσαν ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων (4-2) στην Κίρισι. Η Έγκενς μείωσε σε 4-3 ενώ η Σομπόλεβα διαμόρφωσε το 5-3 προτού ο Ολυμπιακός ισοφαρίσει και πάλι σε 5-5 με Έγκενς και Τσουκαλά στο τέλος του ημιχρόνου.

Η Έμολο έβαλε τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ μρ 6-5 με γκολ στην παίκτρια παραπάνω ενώ η Έγκενς έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων (7-5) πάλι στην παίκτρια παραπάνω τέσσερα περίπου λεπτά πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Οι Ρωσίδες κατάφεραν να μειώσουν με την Σομπόλεβα και να ισοφαρίσουν σε 7-7 με την Ιβόνοβα, με ένα σουτ που όπως φάνηκε και από το ριπλέι δεν πέρασε τη νοητή γραμμή του τέρματος.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο τέταρτο οκτάλεπτο και πάλι στη θέση του οδηγού με ωραίο γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου προτού η Σιμάνοβιτς ισοφαρίσει σε 8-8 και η Αβραμίδου δώσει ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του Χάρη Παυλίδη. Η Σιμάνοβιτς και η Ρίζκοβα έβαλαν μπροστά ξανά τις Ρωσίδες (10-9) ενώ η Ασημάκη έκανε το 10-10 που ήταν και το σκορ του πρώτου αγώνα. Τελικά η Προκιφίεβα με ένα γκολ στην παίκτρια παραπάνω 9 δεύτερα πριν το τέλος έδωσε την πρόκριση στην Κίρισι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΙΡΙΣΙ 10-11

Οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 2-2, 3-4

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 1, Έγκενς 4 , Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Μ. Πλευρίτου, Έμολο 2 , Β.Πλευρίτου, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

Κίνεφ Κίρισι (Αλεξάντρ Καμπάνοφ): Καρνάουκ, Ζούμπκοβα, Προκοφιέβα 3, Σιμάνοβιτς 2, Ντιατσένκο, Κρίμερ 1, Καμζάεβα, Κιρίλτσεβα, Ιακούσεβα, Σομπόλεβα 2, Ιβάνοβα 1, Ρίζκοβα 2, Σμίκοβα