Κόσμος

Πυρ και μανία ο Ερντογάν – Απειλεί Ευρώπη και Ελλάδα

Απειλεί για άλλη μία φορά με άνοιγμα συνόρων ο Ερντογάν, λέγοντας πως δεν θα έχουν που να κρυφτούν οι Ευρωπαίοι.

Για άλλη μία φορά εμφανίστηκε οργισμένος ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μόλις λίγη ώρα μετά την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης να μην εκδώσει τελικά τους 8 Τούρκους αξιωματικούς στη γείτονα χώρα. 

Ο "Σουλτάνος" της Τουρκίας μιλώντας μπροστά σε χιλιάδες πολίτες σε περιφέρεια του Erzurum άρχισε να απειλεί την Ευρώπη και κατ’ επέκταση και την Ελλάδα, ενώ για πρώτη φορά παρατηρήθηκε το φαινόμενο πολίτες να τον γιουχάρουν. 

Στην εκδήλωση για πεσόντα στο Αφρίν, ο κ. Ερντογάν κατάφερθηκε κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης λέγοντας πως "φιλοξενούμε 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία. Αν ανοίξουμε τις πόρτες δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε". 

Με αυτό τον τρόπο ο Ερντογάν απείλησε την Ευρώπη και την Ελλάδα με άνοιγμα συνόρων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "με παρακαλέσατε να μην ανοίξω τα σύνορα. Αποφασίστε επιτέλους τι θέλετε". 

Φυσικά από το στόχαστρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν ξέφυγαν και οι Ηνωμένες Πολιτείες, λέγοντας πως η Τουρκία είναι ένα έθνος 81 εκατομμυρίων ανθρώπων και δεν θα τους πουν οι Αμερικάνοι τι θα κάνουν. 

Γνωστός για την εμμονή του με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά: "που είναι το FETO;" για να απαντήσει μόνος του "στην Πενσυλβάνια" εννοώντας φυσικά τον Γκιουλέν.