Νόστιμη και χορταστική πατατοσαλάτα με αβγά, τόνο, αντσούγιες, φρέσκα κρεμμυδάκια και ελιές είναι η απόλυτη πρόταση για ένα χορταστικό και εύκολο πιάτο. Τι θα χρειαστούμε:
Υλικά
1 κιλό πατατούλες μικρές, στρογγυλές200γρ. τόνο σε νερό, στραγγισμένο4 αβγά βραστά100γρ. ελιές 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα4 φιλέτα αντσούγιας3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι2 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένααλάτι, μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να τσιμπιούνται με το πιρούνι. Τις στραγγίζετε και τις ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας.
Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ελιές, τον τόνο και το βασιλικό. Καθαρίζετε τα αβγά, τα κόβετε στα τέσσερα και τα ρίχνετε στο μπολ.
Χτυπάτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το λεμόνι και τις αντσούγιες και, όταν αναμιχθούν καλά, περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε απαλά και πασπαλίζετε με μπόλικο μαύρο πιπέρι πριν σερβίρετε.