Αθλητισμός

Champions League: Ο… εξωγήινος Μέσι οδήγησε την Μπάρτσα στους “8”

Έβαλε το πρώτο, έφτιαξε με μαγική ενέργεια το δεύτερο και έκλεισε την τρομερή βραδιά του πετυχαίνοντας το 100ο γκολ του στο Champions League, οδηγώντας την Μπαρτσελόνα σε εμφατική νίκη-πρόκριση επί της Τσέλσι στο ''Καμπ Νου'' (3-0).

Μπαρτσελόνα Τσέλσι 3-0: Messi que un club ή… Μέσι x3! Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα απέδειξε για πολλοστή φορά στην καριέρα του γιατί θεωρείται ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε στην προημιτελική φάση του Champions League.

Η Μπαρτσελόνα προερχόταν από «χρυσό» αποτέλεσμα στο Λονδίνο (1-1) και ήθελε απλώς να μην δεχθεί γκολ στο ”Καμπ Νου” ώστε να πιάσει το μίνιμουμ εχέγγυο πρόκρισης, ωστόσο αντί να κάτσει πίσω, προτίμησε να τελειώσει τη δουλειά από νωρίς. Μόλις στο 3ο λεπτό και έπειτα από κόντρες, ο Λουίς Σουάρες άνοιξε τη μπάλα στον Μέσι ο οποίος την πέρασε κάτω από τα πόδια του Τιμπό Κουρτουά, ανοίγοντας το σκορ (1-0).

Ακριβώς με τη συμπλήρωση του 20ου λεπτού, ο Μέσι εκμεταλλεύτηκε λάθος μεταβίβαση στο χώρο του κέντρου, έφυγε στην κόντρα περνώντας δύο ποδοσφαιριστές της Τσέλσι και την κατάλληλη στιγμή έστρωσε στον Ντεμπελέ που με δυνατό τελείωμα έδωσε μεγάλο προβάδισμα στη Μπαρτσελόνα (2-0).

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής, Λίο Μέσι, επέλεξε να κλείσει ο ίδιος μια ”μαγική” βραδιά για εκείνον και την ομάδα του, σκοράροντας στο 63ο λεπτό. Ο Σουάρες έφυγε στην αντεπίθεση και ”έσπασε” τη μπάλα για τον Αργεντινό συμπαίκτη του, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να περάσει τη μπάλα για δεύτερη φορά κάτω από τα πόδια του Κουρτουά, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη-πρόκριση της ομάδας του.