Ένας διαφορετικός χειρισμός από εκείνος που καταγράφηκε στο ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ πραγματοποιήθηκε σε θαλάσσια ρύπανση που καταγράφηκε μέσα στο λιμάνι της Θεσσαλονικής, με αποτέλεσμα η ρύπανση να αντιμετωπιστεί.
Άμεσα όταν διαπιστώθηκε η πετρελαιοκηλίδα των περίπου σαράντα τετραγωνικών μέτρων σήμανε συναγερμός στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, το οποίο ενημέρωσε την Διεύθυνση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, η οποία συντόνισε τις εργασίες.
Τα σαράντα τετραγωνικά μέτρα ρύπανσης αποτελούνταν από μαύρα πετρελαιοειδή ( μαζούτ) , τα οποία στην συνέχεια διασπάστηκαν και εγκλωβίστηκαν μεταξύ του κρηπιδώματος του λιμανιού και πλοίου το οποίο είχε αγκυροβολήσει στο σημείο αυτό.
Συνολικά οι άνδρες του λιμενικού εκτίμησαν ότι η πετρελαιοκηλίδα κατέλαβε έκταση περίπου εκατόν είκοσι τετραγωνικών μέτρων, ενώ διαπιστώθηκε ότι η ρύπανση έφτασε μέχρι και την διπλανή ακτή, μαυρίζοντας την για ογδόντα μέτρα.
Η διαδικασία απορρύπανσης ξεκίνησε άμεσα από σκάφη ιδιωτικής εταιρείας απορρύπανσης με τη χρήση συσκευής ανάκτησης πετρελαιοειδών και απορροφητικών υλικών, με ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ από Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης. διενεργήθηκε έλεγχος στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, με αρνητικά αποτελέσματα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία σε παρακείμενη εγκατάσταση παραλαβής/επεξεργασίας πετρελαιοειδών καθώς και σε ελλιμενισμένα στην περιοχή πλοία.