Πολιτική

Σταύρος Θεοδωράκης: Να αφήσουμε τα μεγάλα εθνικά θέματα έξω από τους εμφυλίους

Είμαστε αντίπαλοι με τον κ. Τσίπρα αλλά εγώ τουλάχιστον ξέρω να τηρώ τους κανόνες και τα όρια της αντιπαράθεσης, τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης .

«Είμαστε αντίπαλοι με τον κ. Τσίπρα αλλά εγώ τουλάχιστον ξέρω να τηρώ τους κανόνες και τα όρια της αντιπαράθεσης», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενόψει της συνάντησης που θα έχει με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα.

«Πρέπει να αφήσουμε τα μεγάλα εθνικά θέματα έξω από τους καθημερινούς εμφυλίους. Οι ώριμοι αντίπαλοι αντιπαρατίθενται και συνυπάρχουν. Και ειδικά στα πατριωτικά θέματα αντιπαρατίθενται, αλλά τελικά συνεννοούνται», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα». «Πρέπει όλοι να διαχωρίσουμε τα μείζονα εξωτερικά θέματα από τις εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε το Κίνημα Αλλαγής να «συμπορευτεί» με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι, τόσο ο ίδιος, όσο και η Φώφη Γεννηματά δεν είναι «ρεζέρβες» του κ. Τσίπρα και δεν τους ενδιαφέρει να αντικαταστήσουν στην κυβέρνηση τον Πάνο Καμμένο. Εκτίμησε μάλιστα ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα πάνε μέχρι τέλους μαζί με συγκολλητική ουσία τον λαϊκισμό».

Ενόψει του ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι «οι πολίτες περιμένουν μια σύγχρονη πρόταση, όχι μια ξαναζεσταμένη σούπα» και όλοι μαζί «κεντροαριστεροί, φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, οικολόγοι θα φτιάξουμε μια πολιτική πρόταση που θα ξαφνιάσει, θα γοητεύσει και θα δώσει λύσεις», ενώ επισημαίνει ότι, όλες οι πολιτικές αποφάσεις στο Κίνημα Αλλαγής μέχρι σήμερα είναι ομόφωνες.

Για τη διαδικασία επιλογής των συνέδρων δήλωσε ότι «από τον Δεκέμβριο υποστήριζα ότι στο ιδρυτικό συνέδριο πρέπει να εκπροσωπηθούν οι πραγματικές δυνάμεις του χώρου, χωρίς αποκλεισμούς». «Τους θέλουμε όλους στο συνέδριο και όχι κομματικά κουκιά και το ίδιο πρέπει να γίνει και στην Κεντρική Επιτροπή» και κατέληξε: «Δεν θα πρέπει να υποκύψουμε στην αρρώστια του παρελθόντος με τις κομματικές λίστες. Αυτές διώχνουν τον κόσμο γιατί κανείς πλέον δεν θέλει να μετέχει σε παρασκηνιακές μάχες και στημένες σταυροδοσίες».

Περιγράφοντας το μοντέλο του νέου κόμματος ο Σταύρος Θεοδωράκης δηλώνει πως χρειάζονται τολμηρές τοποθετήσεις με γνώμονα το συμφέρον των πολλών, όχι των συντεχνιών και των συμφερόντων. Και εδώ είναι η συμβολή του Ποταμιού στο πολιτικό σκηνικό. Ενώ προσθέτει ότι, κυρίως οι νέοι Έλληνες θέλουν σήμερα, να τα αλλάξουν όλα χωρίς να γκρεμίσουν τη χώρα. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι με τις δικές μας ανησυχίες και πρέπει να τους συναντήσουμε. Εκεί θα κριθεί το Κίνημα Αλλαγής και όχι στις ανούσιες ασκήσεις ισορροπίας, καταλήγει.