Πολιτική

Ασημακοπούλου: Η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία εθνική γραμμή

«Η κυβέρνηση έχει περάσει από το επιπόλαιο στο αλλοπρόσαλλο, δεν έχει ούτε ενιαία γραμμή ως προς τον λόγο της ούτε εθνική γραμμή ως προς τις πράξεις της», λέει η βουλευτής Β΄ Αθηνών της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Η κυβέρνηση έχει περάσει από το επιπόλαιο στο αλλοπρόσαλλο, δεν έχει ούτε ενιαία γραμμή ως προς τον λόγο της ούτε εθνική γραμμή ως προς τις πράξεις της», λέει η βουλευτής Β΄ Αθηνών της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αναφερόμενη, στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Και σημειώνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα όπως και το συγκεκριμένο επεισόδιο με αποφασιστικότητα, στιβαρότητα και σεβασμό των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

Όσον αφορά στις εξελίξεις με το σκάνδαλο της Novartis εκτιμά ότι «η αντίστροφη μέτρηση προς τις εκλογές έχει ξεκινήσει» και «ο κ. Τσίπρας προσπαθεί εκτοξεύοντας λάσπη στους πολιτικούς του αντιπάλους να εμφανίσει τον εαυτό του ως "καθαρή επιλογή" στις επερχόμενες εκλογές». Ενώ σχετικά με την προοπτική της καθαρής εξόδου της χώρας από τα μνημόνια αναφέρει ότι πρόκειται για «τον τρίτο τόμο της τριλογίας-παραμύθι κ. Τσίπρα με τίτλο "Λαϊκισμός και ψέματα στην εποχή των Μνημονίων"».

Τέλος, η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης επιτίθεται στο Νίκο Παππά λέγοντας ότι «το αντικείμενό του είναι ο καθεστωτικού τύπου έλεγχος των ΜΜΕ, η παραγωγή και διασπορά fake news και η δημιουργία δικτύου χρηματοδοτούμενης λασπολογίας». Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου στον Σπύρο Γκουτζάνη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ερ. Είναι «όμηροι» οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί;

Απ. Έτσι τους χαρακτήρισε ο υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος στη συνάντησή του με τον Ρουμάνο συνομόλογό του. Κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει τι σημαίνει αυτό. Ασχέτως με το αν τελικά συμφωνούν μαζί του ο κ. Κοτζιάς και ο κ. Τσίπρας για τη χρήση του συγκεκριμένου όρου, η ουσία είναι ότι αυτήν τη στιγμή οι δύο στρατιωτικοί είναι κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη και ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά πότε μπορεί να επιστρέψουν στην πατρίδα. Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ενιαία γραμμή ως προς τον λόγο της ούτε εθνική γραμμή ως προς τις πράξεις της.

Ερ. Υπήρξε κακή αντιμετώπιση του περιστατικού από την πλευρά της κυβέρνησης;

Απ. Η αντιμετώπιση από πλευράς της κυβέρνησης είναι από επιπόλαιη έως αλλοπρόσαλλη. Αρχικά χαρακτηρίζεται από τον κ. Τζανακόπουλο ως ένα «τυπικό περιστατικό» και προεξοφλείται η ταχεία επίλυσή του. Στη συνέχεια ο κ. Κοτζιάς κάνει σαφές ότι «το περιστατικό θα τραβήξει», ο κ. Φίλης δηλώνει ότι η υπόθεση αυτή «δεν είναι το μείζον σήμερα», και τη στιγμή που ο κ. Μπάρκας διαβεβαιώνει ότι «οι συνθήκες κράτησης των δύο στρατιωτικών είναι πολύ καλές» ο κ. Καμμένος τους αποκαλεί «ομήρους». Ο δε πρωθυπουργός προσπαθεί να διεθνοποιήσει το θέμα με τις επαφές του με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και την προσπάθεια ανάμιξης της ΕΕ, την ώρα που μιλά για «σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο». Εν τέλει η στάση της κυβέρνησης έχει περάσει από το επιπόλαιο στο αλλοπρόσαλλο.

Ερ. Σε τι προσβλέπει το καθεστώς Ερντογάν;

Απ. Το καθεστώς Ερντογάν έχει μια συγκεκριμένη στρατηγική την οποία και υλοποιεί συστηματικά, και προφανώς εκλαμβάνει ως αδυναμία την έλλειψη κοινής γραμμής αλλά και την μέχρι σήμερα στάση της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Σημειώνουμε εδώ ότι ο κ. Τσίπρας αποφεύγει να απαντήσει στη Βουλή στα ερωτήματα που του θέτει ο κ. Μητσοτάκης για το εάν ετέθη ή όχι θέμα κατά την επίσκεψη Ερντογάν επιστροφής των 8 Τούρκων αξιωματικών, αλλά και γιατί δεν αξιοποιούνται οι δίαυλοι επικοινωνίας με την τουρκική πλευρά για να εξασφαλιστεί η άμεση επιστροφή των αξιωματικών μας.

Ερ. Νομίζετε ότι η περίοδος της ελληνοτουρκικής φιλίας έχει παρέλθει οριστικά;

Απ. Προφανώς και όχι. Επιζητούμε τη συνέχιση ειρηνικών, ομαλών και αμοιβαία επωφελών σχέσεων με όλους τους γείτονές μας χωρίς υποχωρήσεις και με πλήρη συμμόρφωση στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Ερ. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι ένθερμη υποστηρίκτρια της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ;

Απ. Πιστεύουμε στην Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, όμως η προοπτική ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εκτός από οφέλη και δικαιώματα έχει και υποχρεώσεις.

Ερ. Νομίζετε ότι είναι ικανοποιητική η στάση των εταίρων και συμμάχων έναντι της Τουρκίας;

Απ. Τόσο εμείς όσο και οι σύμμαχοι και εταίροι μας οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα όπως και το συγκεκριμένο επεισόδιο με αποφασιστικότητα, στιβαρότητα και σεβασμό των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.

Ερ. Βλέπετε πολιτικές εξελίξεις με αφορμή το ξετύλιγμα του σκανδάλου Novartis;

Απ. Η αντίστροφη μέτρηση προς τις εκλογές έχει ξεκινήσει. Επειδή το προεκλογικό αφήγημα «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια δεν πείθει τους πολίτες, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί εκτοξεύοντας λάσπη στους πολιτικούς του αντιπάλους να εμφανίσει τον εαυτό του ως «καθαρή επιλογή» στις επερχόμενες εκλογές. Όμως με τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα, τους μεσάζοντες στους Σαουδάραβες του κ. Καμμένου, τους διορισμούς συγγενών και φίλων, τους μετακλητούς τύπου «Καρανίκα» και τα επιδόματα ενοικίου, οι πολίτες βλέπουν πλέον καθαρά ότι το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Ερ. Ενώ φυσικά αμφισβητείτε τον χρηματισμό πολιτικών του κόμματός σας, έχετε αποδείξεις ότι πρόκειται για σκευωρία και όχι π.χ. για λάθος ή πολιτική εκμετάλλευση μίας πραγματικής υπόθεσης;

Απ. Από την πρώτη στιγμή η θέση της Νέας Δημοκρατίας ήταν και παραμένει ξεκάθαρη: Όλα στο φως. Η προανακριτική οφείλει να μπει στην ουσία της υπόθεσης και να εξετάσει εάν υπάρχουν αποδείξεις. Τα υπόλοιπα είναι όλα λόγια.

Ερ. Νομίζετε ότι είναι εφικτή η καθαρή έξοδος από το μνημόνιο με την λήξη του προγράμματος;

Απ. Η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια είναι ο τρίτος τόμος της τριλογίας-παραμύθι κ. Τσίπρα με τίτλο «Λαϊκισμός και ψέματα στην εποχή των Μνημονίων». 1ος τόμος το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», 2ος τόμος το «Παράλληλο Πρόγραμμα» και 3ος τόμος η «Καθαρή έξοδος από το Πρόγραμμα». Έχοντας συμφωνήσει σε νέα επώδυνα μέτρα και σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για χρόνια, και με δεδομένο το καθεστώς επιτροπείας, είναι σαφές ότι καθαρή έξοδος δεν υπάρχει. Το παραμύθι του κ. Τσίπρα θα τελειώσει και ο ελληνικός λαός θα του δείξει την έξοδο από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ερ. Είναι προς το συμφέρον της χώρας ή είναι προτιμότερη η πιστοληπτική γραμμή στήριξης;

 Απ. Μετά από μια δραματική περίοδο «υπερήφανης διαπραγμάτευσης» που σύμφωνα με τον κ. Βίζερ κόστισε στην ελληνική οικονομία πλέον των 200 δισ. ευρώ, ο κ. Τσίπρας παλεύει να φτάσει την ελληνική οικονομία στο σημείο που την παρέλαβε από τον κ. Σαμαρά το 2014. Μετά την λήξη του προγράμματος πρέπει να εξασφαλίσουμε το μέγιστο δυνατό όφελος για την ελληνική οικονομία με το ελάχιστο δυνατό κόστος, κάτι που η κυβέρνηση αυτή εμφανίζεται να μην καταλαβαίνει και να μην μπορεί να πετύχει.

Ερ. Πώς κρίνετε το έργο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά μέχρι σήμερα;

Απ. Η ψηφιακή πολιτική θα έπρεπε να είναι ένα πεδίο συνεννόησης και συναίνεσης. Όμως ο κ. Παππάς ουδόλως ενδιαφέρεται ή ασχολείται με την ψηφιακή πολιτική. Ως alter ego του κ. Τσίπρα το αντικείμενό του είναι ο καθεστωτικού τύπου έλεγχος των ΜΜΕ, η παραγωγή και διασπορά fake news και η δημιουργία δικτύου χρηματοδοτούμενης λασπολογίας. Με τους συνεργάτες του περιοδεύει στο Hollywood, παρακολουθεί την εκτόξευση του δορυφόρου HellasSat3 από την Γαλλική Γουϊάνα και εντωμεταξύ κοινοτικά κονδύλια παραμένουν αναξιοποίητα, η αγορά έχει στεγνώσει, ο περιφερειακός Τύπος ψυχορραγεί και οι κολλητοί του προσλαμβάνονται φωτογραφικά στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ και στην ελληνική NASA. Παράλληλα, η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις από πλευράς ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας με βάση τον δείκτη DESI και δεν συμπεριλαμβάνεται καν στις 15 χώρες που υλοποιούν δράσεις στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Industry 4.0.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο