Γεύση

Κριθαρότο με μύδια, γρήγορο και νόστιμο

Το κριθαρότο θέλει ιδιαίτερη προσοχή στο σοτάρισμα.

Μια αρκετά εύκολη συνταγή για την περίοδο της νηστείας αποτελεί το κριθαρότο με μύδια. Πλούσιο σε γεύση θα γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα ολόκληρης της οικογένειας. Τι θα χρειαστούμε:

Υλικά:

450 γρ. Μύδια κατεψυγμένα

200 γρ. Κριθαράκι μέτριο

100 γρ. Ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

200 γρ. ντοματοπελτέ

Αλάτι, πιπέρι

Μαϊντανο, άνηθο (κατά βούληση)

500 ml νερό

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κριθαράκι.

Ρίχνουμε και το σκόρδο και ανακατεύουμε για λίγο.

Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό.

Αφήνουμε να βράσει.

Όταν μείνει ελάχιστο νερό προσθέτουμε και τα μύδια, τον μαϊντανό και τον άνηθο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει όλο το ζουμί.