Φριτάτα στα ιταλικά ή ομελέτα στα ελληνικά, η γεύση παραμένει μοναδική, όπως και να το πει κανείς, ειδικά αν τη συνδυάσουμε με αγκινάρα και φέτα. Τι θα χρειαστούμε:
Υλικά8 αγκινάρες150γρ. φέτα6 αβγά200γρ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο2 κουτ. σούπας γάλαχυμό 2 λεμονιών1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο4 κουτ. σούπας ελαιόλαδοαλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις περνάτε από το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Τις κόβετε σε λεπτές φέτες και τις βράζετε για 5 λεπτά.
Στραγγίζετε καλά τις αγκινάρες, τις αλευρώνετε ελαφρά και τις τηγανίζετε στο λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ και προσθέτετε το γάλα, τη φέτα, το μαϊντανό και τον αρακά.
Περιχύνετε με το μίγμα των αβγών τις αγκινάρες. Όταν η φριτάτα ψηθεί από τη μία πλευρά, τη γυρίζετε και από την άλλη πλευρά. Σερβίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού.