Γεύση

Σολομός τεριγιάκι, ο ιαπωνικός

Ασιατική γεύση ετοιμάζουμε σήμερα, με έναν λαχταριστό και κλασικό σολομό τεριγιάκι.

Ο σολομός τεριγιάκι μπορεί ακούγεται εξωτικός και δύσκολος στην παρασκευή αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορεί να γίνει απλά και εύκολα στο σπίτι. Τι θα χρειαστούμε:

Υλικά

2 φιλέτα σολομού χωρίς δέρμα100ml σόγια σος100ml ιαπωνικό γλυκό κρασί μαγειρικής mirin (το βρίσκετε σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα)1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο1 κουτ. σούπας ζάχαρηαλάτιφυτικό λάδιλίγο αλεύρι

Εκτέλεση:

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι την σόγια σος, το mirin, τη ζάχαρη και το τζίντζερ και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Αλατίζετε τα φιλέτα σολομού και από τις δύο πλευρές, αφήνετε για 10 λεπτά και στη συνέχεια τα σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αλευρώνετε ελαφρά τα φιλέτα.

Ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι και ψήνετε τον σολομό και από τις δύο πλευρές. Λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη σάλτσα που ετοιμάσατε.

Σερβίρετε τον σολομό σε πιάτα συνοδεύοντας με λαχανικά στον ατμό ή γιαπωνέζικο τηγανητό ρύζι.