Σήμερα μαγειρεύουμε, λαχταριστή μακαρονοσαλάτα με αγκινάρες, γεμάτη αρώματα και χρώματα. Το θα χρειατούμε:
ΥλικάΓια τη σαλάτα500γρ. μακαρονάκι κοχύλι (ή άλλο σχήμα της αρεσκείας σας)2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο6 μανιτάρια φρέσκα, μέτρια και κομμένα σε λεπτές φέτες6 πάτους από αγκινάρες μέτριους, κατεψυγμένους, βρασμένους και κομμένους στα 4½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, σε κομματάκια2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη2 κουτ. σούπας φυλλαράκια από μαραθόριζα, ψιλοκομμένααλάτι, πιπέριΓια το dressing3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο1/4 φλιτζανιού άσπρο ξίδι βαλσαμικό5 κουτ. σούπας λεμόνι1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
Εκτέλεση:
Βράζετε το μακαρονάκι για 8 λεπτά και το στραγγίζετε καλά. Το βάζετε σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε δύο κουταλιές της σούπας λάδι. Το ανακατεύετε για να πάει το λάδι παντού και να μην κολλούν τα μακαρονάκια μεταξύ τους.
Προσθέτετε στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας (μανιτάρια, αγκινάρες, ελιές, κάππαρη, φυλλαράκια από μαραθόριζα ) και τα ανακατεύετε.
Μέσα σ’ ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα όλα τα υλικά του dressing να δέσουν σε μια ωραία σάλτσα και περιχύνετε με αυτή τη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και κρατάτε τη σαλάτα στο ψυγείο να μαριναριστεί μέχρι να τη σερβίρετε.