Αθλητισμός

Talisman: 11/11 νίκες η ΑΕΚ όταν σκοράρει ο Μπακασέτας

Στον εντός έδρας αγώνα της Κυριακής με την Ξάνθη (4-0), ο Τάσος Μπακασέτας σημείωσε το 12ο γκολ του με τη φανέλα της ΑΕΚ σε 61 συμμετοχές από το 2016.n

Οι Άγγλοι χρησιμοποιούν τον όρο «Talisman» για να περιγράψουν έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος φέρνει γούρι στην ομάδα του, ανεβάζει το ηθικό των συμπαικτών του και με τα γκολ του της χαρίζει νίκες. Ο Talisman της ΑΕΚ την προηγούμενη διετία ήταν ο Ρόναλντ Βάργκας, με 12/12 νίκες όποτε σκόραρε μέχρι να σπάσει το εντυπωσιακό σερί του στο 2-2 με τον Ηρακλή και τη… σκυτάλη έχει πάρει πλέον ο Τάσος Μπακασέτας.

Τον Ιούνιο του 2016, η Ένωση εκταμίευσε 300.000 ευρώ για να εντάξει στο δυναμικό της έναν 23χρονο διεθνή μεσοεπιθετικό που προερχόταν από τρομερή χρονιά στον Πανιώνιο (12 γκολ, οκτώ ασίστ σε πρωτάθλημα & Κύπελλο) και βρισκόταν στο μεταγραφικό στόχαστρο του πρωταθλητή Ολυμπιακού. Στους 20 μήνες που μεσολάβησαν ο Μπακασέτας έχει ακούσει πολλά από την κιτρινόμαυρη κερκίδα, για το κάπως παράξενο ποδοσφαιρικό του στιλ και την αδυναμία να καταταχθεί σε συγκεκριμένη θέση μέσα στο γήπεδο, παρότι όλοι οι προπονητές του (από τον Κετσπάγια μέχρι τον Χιμένεθ) τον εμπιστεύονταν, παρότι -χωρίς να αποτελεί επ’ ουδενί παράσημο- ο Τάσος είναι από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές που μεταγράφηκαν στην ΑΕΚ την τελευταία πενταετία και ήταν όντως υποστηρικτές της σε παιδική ηλικία χωρίς να προέρχονται από αυτή.

Ο Φεβρουάριος του 2018 και η μεγάλη εξόρμηση του Δικέφαλου Αετού για κατάκτηση του νταμπλ και τη διάκριση στο Europa League μοιάζει να δικαιώνει την υπομονή και την προσπάθεια του Κορίνθιου αθλητή με το δυνατό σουτ και την σωστή τακτική παιδεία, που ορισμένες φορές «σκοντάφτει» στην έλλειψη ταχύτητας. Βασικός και στα πέντε παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ τον τρέχοντα μήνα, με κορωνίδα (πλην της συμμετοχής του στις δύο νίκες επί του Ολυμπιακού) την έξοχη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Ντιναμό Κιέβου και «κερασάκι στην τούρτα» το γκολ με κεφαλιά απέναντι στην Ξάνθη (4-0).

Η χθεσινή αναμέτρηση στο Ολυμπιακό Στάδιο ήταν η 11η για τις εγχώριες διοργανώσεις στην οποία σκοράρει ο Τάσος Μπακασέτας από την ημέρα που φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα και το 12ο τέρμα του για την ΑΕΚ, η οποία πλέον μετράει 11/11 νίκες όποτε σκοράρει ο νέος Talisman της, με σημαντικότερη εκ των οποίων ασφαλώς το 1-0 επί του ΠΑΟΚ για τα Πλέι Οφ της σεζόν 2016-17 που την έβγαλε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα 11 παιχνίδια της Ένωσης στα οποία έχει σκοράρει ο Τάσος Μπακασέτας:

2016-17: Βέροια – ΑΕΚ 0-2, Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-1 (Κύπελλο), ΑΕΚ – Λεβαδειακός 6-0 (Κύπελλο), ΑΕΚ – Κέρκυρα 5-0 (2), ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-0 (Πλέι Οφ).

2017-18: ΑΕΚ – ΑΕΛ 4-0, Απόλλων Λάρισας – ΑΕΚ 0-7 (Κύπελλο), ΑΕΚ – Πλατανιάς 3-0, Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-4 (Κύπελλο) Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-4, ΑΕΚ – Ξάνθη 4-0.