Αθλητισμός

Τζέιμς: ”Είδαμε το 1968 και καταλάβαμε…”

Δηλώσεις με νόημα από τον Ντελρόι Τζέιμς της ΑΕΚ μετά τον νικηφόρο τελικό Κυπέλλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντελρόι Τζέιμς μετά τη λήξη του νικηφόρου τελικού Κυπέλλου για την ΑΕΚ στο Ηράκλειο, απέναντι στον Ολυμπιακό (88-83):

«Κερδίσαμε. Όλοι ήρθαν για να παίξουν για 40 λεπτά να παλέψουμε. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες του κόουτς. Υπήρχαν κάποια σκαμπανεβάσμαατα στο παιχνίδι. Επιμείναμε στις οδηγίες του κόουτς. Ξέραμε από το πρώτο λεπτό ότι έπρεπε να παλέψουμε για 40 λεπτά. Δεν θα κέρδιζε κανείς από νωρίς. Είμαι χαρούμενος για τον κόσμο, για τον πρόεδρο μας, για τη διοίκηση».

Για τη μπλούζα που φορούσαν οι παίκτες και έγραφε «Βασίλισσα ξανά»: «Δεν ήξερα τι έλεγε ακριβώς το μπλουζάκι, αλλά περισσότερο με ένοιαζε να κερδίσουμε και αυτό είναι το σημαντικό. Το να είμαι εδώ, αν και ξένος, είναι σημαντικό, γιατί γράψαμε ιστορία, με κάνει να είμαι χαρούμενος. Το 2018 η ΑΕΚ κέρδισε το Κύπελλο και αυτό έγραψε η ιστορία».

Για το αν έλειψαν οι φωνές των οπαδών: «Για να είμαι ειλικρινής, ήταν λίγο παράξενη η ατμόσφαιρα. Καταλάβαμε από την αρχή ότι τα περισσότερα παιδιά φώναζαν υπέρ του Ολυμπιακού. Εμείς όποιος και αν ήταν στις κερκίδες, θα έπρεπε να παίξουμε το ίδιο και να κερδίσουμε. Το να παρακολουθήσω την ταινία 1968 και να δω πόσο μεγάλη ομάδα είναι η ΑΕΚ και να συγκεντρώνει τόσο κόσμο, το να έρθω να παίξω μπροστά σε παιδιά, ήταν κάτι που είχε διαφορετική δυναμική. Κατάλαβα πόσο σημαντικό ήταν για αυτούς».