Οικονομία

Κρήτη: Σε αδιέξοδο οι πρατηριούχοι λόγω των υψηλών φόρων

Ήδη στην Κρήτη αρκετά είναι τα πρατήρια που έβαλαν λουκέτο.

Σε μεγάλο οικονομικό αδιέξοδο βρίσκονται οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων στην Κρήτη, λόγω της υψηλής φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, που έχουν επιβληθεί στον κλάδο τους.

Οι οικονομικές πιέσεις που δέχονται οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων σε συνδυασμό με την αφαίμαξη των εισοδημάτων των καταναλωτών έχουν οδηγήσει ήδη αρκετούς σε λουκέτο, ενώ η κατάσταση πρόκειται να επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου, καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

”Οι πρατηριούχοι πιέζονται αρκετά και δε μπορούν να τα βγάλουν εύκολα πέρα”, δηλώνει, μιλώντας στο cretapost, ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Ηρακλείου Λυκούργος Σαμόλης.

”Οι υψηλοί φόροι και το ασφαλιστικό κλείνουν τα πρατήρια. Το πρόβλημα ήταν εντονότερο στην υπόλοιπη χώρα, αλλά τώρα έχει έρθει και στην Κρήτη. Η φορολογία στα καύσιμα έχει μειώσει την κατανάλωση γι’αυτό και οι πρατηριούχοι πιέζονται, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε κλείσιμο” προσθέτει.

Σύμφωνα με τον Λυκούργου Σαμόλη, αρκετοί πρατηριούχοι δε θα μπορούν πλέον να αντέξουν τη δυσβάσταχτη φορολογία, θα εγκαταλείψουν τις επιχειρήσεις τους και πολλά πρατήρια θα περάσουν στα χέρια των εταιρειών.

”Το ποσοστό με το οποίο δουλεύουμε οι πρατηριούχοι είναι πολύ μικρό και γι’ αυτό πολλοί δε μπορούν να αντέξουν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί αρκετά ο αριθμός των πρατηρίων που λειτουργούν, καθώς από τα 8.500 πρατήρια που υπήρχαν πανελλαδικά, τώρα πλέον έχουμε φτάσει στα 3.800”, καταλήγει ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών.