Κόσμος

Αεροπορική τραγωδία στη Μόσχα: Πέπλο μυστηρίου για τα αίτια της συντριβής με τους 71 νεκρούς – Τα τραγικά πρόσωπα (pics & vid)

Τρία πιθανά σενάρια εξετάζουν οι αρχές στην Μόσχα για την συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους που στοίχισε την ζωή σε 71 άτομα. Δείτε τα πρόσωπα της αεροπορικής τραγωδίας στη Μόσχα.

Ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη την Κυριακή κοντά στη Μόσχα λίγο μετά την απογείωσή του με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 71 επιβαίνοντες σε αυτό.

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τα αίτια της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους, η οποία συνέβη σε θερμοκρασίες γύρω στους-5 βαθμούς Κελσίου ενώ κατά περιόδους σημειώνονταν χιονοπτώσεις. Πάντως, το μαύρο κουτί έχει βρεθεί και η εξέταση των δεδομένων του αναμένεται να φωτίσει την υπόθεση.

Τα σενάρια

Ερευνητές δήλωσαν πως ξεκίνησαν ποινική έρευνα για το ατύχημα και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Ένα από αυτά τα ενδεχόμενα είναι, όπως ανέφεραν μάρτυρες, να συνέβη έκρηξη ενώ ήταν στον αέρα που οδήγησε στη συντριβή.

Άλλο σενάριο αναφέρει ότι ο πιλότος είχε μιλήσει στον πύργο ελέγχου για μηχανική βλάβη και ότι ζήτησε άδεια να κάνει αναγκαστική προσγείωση – αλλά δεν πρόλαβε.

Την ίδια ώρα, εξετάζεται κατά πόσο έπαιξαν ρόλο οι κακές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, καθώς υπήρχε χιονόπτωση.

Τα τραγικά πρόσωπα

Ενώ οι έρευνες για τα αίτια που οδήγησαν στην αεροπορική τραγωδία συνεχίζονται ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία ορισμένων από τα θύματα.

Ένα πεντάχρονο κοριτσάκι, η Νεντέζντα Κράσοβα που ταξίδευε μαζί με την 32 χρονη μητέρα του, Οξάνα, είναι το μικρότερο θύμα της μοιραίας πτήσης.

Ανάμεσα στους νεκρούς που έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί ήταν ο 12χρονος Εβγκένι Λιβάνοφ.

Ο 17χρονος Ίλια Πολετάγιεφ

Η 29χρονη αεροσυνοδός Αναστασία Σκλαβίνσκαγια

Η 21χρονη αεροσυνοδός Βικτόρια Κοβάλ

Ο 34χρονος συγκυβερνήτης Σεργκέι Γκαμπαριάν

Το χρονικό της αεροπορικής τραγωδίας 

Ένα αεροσκάφος τύπου Antonov An-148 της Saratov Airlines, που μετέφερε 65 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, συνετρίβη, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, το μεσημέρι της Κυριακής.

Το αεροσκάφος των αερογραμμών Saratov Airlines, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας με κατεύθυνση εκείνο της πόλης Όρσκ στη Νότια Ρωσία. Αφού έφτασε τα 6,400 πόδια, χάθηκε από τα ραντάρ καθώς κατέπεσε κοντά στη Μόσχα. 

Το γραφείο του Ρώσου εισαγγελέα με αρμοδιότητα στις μεταφορές, δήλωσε ότι οι 65 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους της ρωσικής αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines, που κατέπεσε σε περιοχή της Μόσχας, είναι όλοι νεκροί, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων IFAX

Σχεδόν τέσσερις ώρες μετά τη συντριβή, οι ρωσικές Αρχές ενημέρωσαν ότι το «μαύρο» κουτί βρέθηκε στο σημείο των ερευνών.