Ένταση επικράτησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για το θέμα του ΧΥΤΑ Γραμματικού. Δεκάδες κάτοικοι Γραμματικού κατέφθασαν στο υπουργείο Μεταφορών, όπου είναι προγραμματισμένο το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με αίτημα να συμπεριληφθεί το ζήτημα του ΧΥΤΑ Γραμματικού στην ημερήσια διάταξη.
Για σήμερα ήταν επίσης προγραμματισμένη η συζήτηση για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Σε κάποιο σημείο προκλήθηκε αναίτια ένταση μεταξύ κατοίκων και οπαδών της ΑΕΚ, σχετικά με το ποιο ζήτημα πρέπει να συζητηθεί σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Τα πνεύματα ηρέμησαν με την επικράτηση των ψυχραιμότερων.
Λίγο αργότερα τα πνεύματα οξύνθηκαν και πάλι με αποτέλεσμα οπαδοί της ΑΕΚ και κάτοικοι του Γραμματικού να έρθουν στα χέρια και να προκληθούν συμπλοκές.
Νωρίτερα οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ, φώναξαν συνθήματα και τοποθέτησαν μικροφωνική εγκατάσταση από την οποία ακούγονταν οι εξαγγελίες της περιφερειάρχου, Ρένας Δούρου, όταν πριν από 3 χρόνια η ίδια υποστήριζε ότι η κατασκευή του αποτελεί περιβαλλοντικό έγκλημα και ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί.
Μετά από τα επεισόδια που προκλήθηκαν, το Περιφερειακό Συμβούλιο διεκόπη οριστικά και το ζήτημα του ΧΥΤΑ Γραμματικού ορίστηκε να συζητηθεί την 1η Μαρτίου.
Δήλωση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Θ. Σχινά για τη μη διεξαγωγή της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και τα επεισόδια στην αίθουσα.
«Σήμερα, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, δεν έγινε δυνατή η προγραμματισμένη 5η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής εξαιτίας επεισοδίων που σημειώθηκαν μεταξύ ορισμένων ατόμων εκ των διαμαρτυρόμενων για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Γραμματικό, και ορισμένων οπαδών της ΑΕΚ. Καταδικάζω απερίφραστα αυτές τις βίαιες ενέργειες. Η συζήτηση και η λήψη των αποφάσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, όπου ακούγονται πάντα όλες οι απόψεις, αποτελεί ύψιστη δημοκρατική διαδικασία για τους πολίτες της Αττικής, και ως τέτοια οφείλουν όλοι να τη διαφυλάσσουν και να τη σέβονται. Επεισόδια σαν αυτά που έλαβαν χώρα σήμερα εντός της αίθουσας του Συμβουλίου, απομειώνουν τη σημασία του θεσμού, αποδυναμώνουν τη δημοκρατική διαδικασία λήψης των αποφάσεων και δεν υπηρετούν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως κυττάρου Δημοκρατίας. Οφείλουμε όλοι, αιρετοί και πολίτες, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για την προστασία του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου και της τοπικής δημοκρατίας».