Γεύση

Κοτόπουλο με αμύγδαλα, κους-κους και υπογραφή από Μαρόκο

Αν είστε λάτρεις των έθνικ γεύσεων, αυτή η μαροκινή συνταγή με κοτόπουλο γαρνιρισμένο με αμύγδαλα θα γίνει από τα αγαπημένα σας.

Το κοτόπουλο με αμύγδαλα και κους κους θα φέρει στην κουζίνα σας άρωμα από Μαρόκο. Για τη συνταγή θα χρειαστείτε:

Υλικά

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου300γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα400γρ. κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες6 κουτ. σούπας σπορέλαιο350γρ. κους-κους2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλουαλάτι, πιπέρι

Για τη μαρινάδα1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο4 στίγματα ζαφοράαλάτι, πιπέρι άσπρο

Εκτέλεση:

Βάζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μπολ, προσθέτετε τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύετε. Αφήνετε το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο για μια ώρα.

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα σοτάρετε με τις 2 κουταλιές από το λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και μαγειρεύετε για μισή ώρα.

Σε ξεχωριστό τηγάνι σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά με το υπόλοιπο σπορέλαιο τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τα αμύγδαλα. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να γίνουν χρυσά.

Βάζετε το ζωμό του κοτόπουλου σε κατσαρόλα να πάρει βράση και το κους κους σε ένα μπολ. Ρίχνετε καυτό το ζωμό στο κους κους, αλατίζετε και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το μπολ με πετσέτα βαμβακερή κι αφήνετε να απορροφήσει το ζωμό και να φουσκώσει. Τότε αφρατεύετε το κους κους ανακατεύοντας με πιρούνι. Σερβίρετε το κους κους σε πιατέλα, από πάνω βάζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου κι από πάνω τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τα αμύγδαλα.