Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου για το Σκοπιανό.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει σήμερα κατ’ ιδίαν τους πολιτικούς αρχηγούς, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός.Το πρόγραμμα των επόμενων συναντήσεων του πρωθυπουργού:
12:30 συνάντηση με την πρόεδρο της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά13:30 συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα15:00 συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.17:30 συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.
«Είναι αργά για ουσιαστική ενημέρωση», σχολίαζαν από τη ΝΔ την Παρασκευή, για τις συναντήσεις που ζήτησε ο πρωθυπουργός.
Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Μεγάρου Μαξίμου, πριν από τη συνάντηση. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επικοινωνία που είχε με τον κ. Τσίπρα, ζήτησε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός τής απάντησε «θα το δούμε εν ευθέτω χρόνω». Κυβερνητικός αξιωματούχος την κατηγόρησε για «ανακριβείς διαρροές υποτιθέμενων διαλόγων» με τον πρωθυπουργό και από το περιβάλλον της κ. Γεννηματά απάντησαν «Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα το ποιος λέει ψέματα σε αυτόν τον τόπο είναι πια γνωστό».
Ενημέρωσε τον Παυλόπουλο
Την Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε για περίπου 1,5 ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα και κυρίως το Σκοπιανό και την Αλβανία.
Στις 18:30 εισήλθε ο πρωθυπουργός στο Προεδρικό Μέγαρο και αποχώρησε χαμογελαστός δίχως να κάνει δηλώσεις στις 19:50.
Στον διάλογο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο πρωθυπουργός σχολίασε αρχικά τον καιρό στην Αθήνα και στο Νταβός, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε τη πεποίθηση ότι στο μεν θέμα της Αλβανίας έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, στο δε θέμα των Σκοπίων, δεν είμαστε στο ίδιο σημείο, αλλά γίνονται προσπάθειες. Επεσήμανε εξάλλου ότι επιδιώκει εθνική γραμμή χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ότι τα Σκόπια πρέπει να απαλείψουν τις αλυτρωτικές πτυχές στο Σύνταγμά τους, σημειώνοντας ότι ο αλυτρωτισμός δεν είναι ανεκτός από την ΕΕ όχι μόνο από την Ελλάδα. Και συνέστησε αρραγή ενότητα στα εθνικά θέματα.